Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 24 Temmuz 2017 - 19:33 Yorum: 0

Eski AK Parti’li Milletvekili İnci’den Sakarya Valisi Balkanlıoğlu ile ilgili iddialar hakkında açıklama

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu hakkında çıkan haberler hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti 24. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, "15 Temmuz...

Eski AK Parti’li Milletvekili İnci’den Sakarya Valisi Balkanlıoğlu ile ilgili iddialar hakkında açıklama

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu hakkında çıkan haberler hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti 24. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, "15 Temmuz kanlı darbe girişiminin yıl dönümünde samimi duygularla Sayın Valimize yaptığımız ziyaret birtakım yayın kuruluşlarınca bilinçli olarak çarptırılmış, hem valilik makamının ziyaretçileri olan bizlere hem de Sayın Valimize yönelik alçakça bir iftira kampanyasına dönüştürülmüştür" dedi.

15 Temmuz 2017 gecesi AK Parti 24. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci ve birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi o gecenin anısına valiliği ziyaret etmek istedi. Daveti kabul eden Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kalabalık grupla makama çıktı. Makama çıkarken gruptan birkaç kişi tekbirler getirerek, darbe teşebbüsüne karşı slogan attı. Bazı yayın organlarınca farklı şekilde haber yapılan olayla ilgili Vali İrfan Balkanlıoğlu bir açıklama yaparken, AK Parti 24. Sakarya Milletvekili Ali İnci de konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Eski milletvekili İnci, "15 Temmuz, İstiklal Harbi'nden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlike ve aziz milletimizin bu tehlikeye karşı yazdığı destandır. Yıllardır darbenin, mücadelelerin, vesayet güçlerinin pençesinde kıvranan milletimiz, 15 Temmuz'da hainlere karşı verdiği mücadele ile şahlanışını ifade etmiştir. Türkiye, 15 Temmuz'da en zor demokrasi sınavını büyük başarıyla vermiştir. Aziz milletimiz darbeye karşı canını ortaya koyarak, tarihe adını bir kez daha altın harflerle yazdırmıştır. Bayrağımızı indirtmemiş, ezanımızı dindirtmemiştir. 15 Temmuz gecesi milli iradeyi hiçe sayanlar bir tek şeyi hesaba katmadı; egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" diye konuştu.

"Tekbir sesleri inlemeye devam edecektir"

Bu ülkenin semalarında tekbir seslerinin dinmeyeceğini söyleyen Ali İnci, "15 Temmuz gecesi Sakarya'da da valilik 20 civarında askeri araç, 300 civarında askerle işgal edilmişti. Bizler Sakaryalılar olarak o gece Sakarya Valiliğini işgal eden, silahlı hainlere karşı göğsümüzü siper ederek tekbir sesleriyle mücadele ettik. Bu mücadele sırasında aralarında hanım kardeşlerimizin de olduğu 20 kardeşimiz gazi oldu. Hain darbe girişiminin yıl dönümünde bizler bir yıl önce olduğumuz yerde, Sakarya Valiliği önünde bulunmak istedik. Orada yine bir yıl önceki kalkışma sırasında ilk salayı okuyan ve ilk anonsu yapan hocamız sala okudu. Ardından Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu ile birlikte makama çıkarken de aynı bir yıl önce olduğu gibi tekbir getirildi. 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin yıl dönümünde samimi duygularla Sayın Valimize yaptığımız ziyaret birtakım yayın kuruluşlarınca bilinçli olarak çarptırılmış, hem valilik makamının ziyaretçileri olan bizlere hem de Sayın Valimize yönelik alçakça bir iftira kampanyasına dönüştürülmüştür. Tekbir seslerini duyduklarında tüyleri diken diken olan ve kendi ülkesinin değerlerinden, tarihinden, medeniyetinden ve inancından habersiz bu güruh çok iyi bilmelidir ki ilk meclisi bile tekbir sesleri ile açılmış olan Türkiye Cumhuriyeti var olduğu müddetçe bu ülkenin semalarında tekbir sesleri inlemeye devam edecektir" şeklinde konuştu.

"Kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz"

"Bundan bir sene önce kurşunların ve ölümün gölgesinde girdiğimiz valilik makamına bu yılın 15 Temmuz'unda aynı ruh ve aynı hassasiyetle, aynı tekbirlerle girerken dost ve düşman herkese şu mesajı veriyorduk: Valiler gelip geçici olsa da, valilik makamı kalıcıdır. O makama ya da devletin herhangi bir makamına, dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti devletine göz diken her kim olursa olsun, 15 Temmuz 2016'da ölüme nasıl meydan okuduysak, aynı inanç, aynı kararlılık ve cesaretle burada olacak ve kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Hain kalkışmanın olduğu 15 Temmuz gecesi ATM kuyruklarına, akaryakıt istasyonlarına, marketlere koşanların bizim bu hassasiyetimizi anlamasını beklemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Eski AK Parti’li Milletvekili İnci’den Sakarya Valisi Balkanlıoğlu ile ilgili iddialar hakkında açıklama

Eski AK Parti’li Milletvekili İnci’den Sakarya Valisi Balkanlıoğlu ile ilgili iddialar hakkında açıklama

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber