Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 30 Eylül 2014 - 13:18 Yorum: 0

Eski tarım aletleri "Tarım Müzesi"nde sergilinecek

Beypazarı'nda yapılması planlanan "Tarım Müzesi"nde ilçede daha önce kullanılan eski tarım araçları sergilenecek

Eski tarım aletleri 'Tarım Müzesi'nde sergilinecek

ANKARA (AA) - Beypazarı'ndaki eski tarım alet ve makineleri ilçede açılması düşünülen "Tarım Müzesi"nde sergilenecek.

Beypazarı'nda açılması düşünülen "Tarım Müzesi" için ilçedeki arazilerden alınan eski tarım alet ve makineleri Belediye Atölyesine getirilerek tamir edilmeye başlandı.

Atölye elemanları eski makineleri tamir ve bakımını yaparak, kullanıldığı dönemlerdeki haline getirmeye çalışıyorlar.

Vatandaşın elindeki kullanılmayan tarım araç ve gereçleri toplayan belediye ekipleri, bunları elden geçirdikten sonra kurulacak tarım müzesinde sergileyecek.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, toplanan makinelerin birçoğunun çalışmadığını belirterek, bu makinelerin bir zamanların çok görkemli tarım araç ve gereçleri arasında yer aldığını söyledi.

Bu nedenle toplanan tarım araç ve gereçleri ile makinelerin, belediye atölyesinde bakımlarını yaptırdıklarını dile getiren Kaplan, "Bunların arasında 1949 model, o dönemlerde modern tarımın ilk araçlarından olan paletli traktör aracı da bulunuyor” dedi.

Kaplan, Rüstempaşa Mahallesi'nde bulunan “Kent Tarihi Müzesi"nde de kapsamlı bir çalışma başlattıklarını anlatarak, yeni düzenleme çalışmalarının ardından, bu müzeyi de halkın ziyaretine açacaklarını dile kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber