Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 01 Eylül 2014 - 16:03 Yorum: 0

Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü

Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç: "Eskişehir, işgal güçlerine karşı sürdürülen mücadelenin en hareketli günlerine tanıklık etmiştir. Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşu, Büyük Taarruz ile başlayan ve zafere giden yolu da aralamıştır"

Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü

ESKİŞEHİR (AA) - Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir, işgal güçlerine karşı sürdürülen mücadelenin en hareketli günlerine tanıklık etmiştir. Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşu, Büyük Taarruz ile başlayan ve zafere giden yolu da aralamıştır" ifadelerini kullandı. 

Ataç, Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, şunları kaydetti: 

"Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak basmasıyla başlayan ve bir ulusun kendi kaderini kendisinin tayin etme mücadelesi, büyük bir azim ve kararlılıkla kurtuluşa kadar devam etmiştir. Eskişehir, işgal güçlerine karşı sürdürülen mücadelenin en hareketli günlerine tanıklık etmiştir. Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşu, Büyük Taarruz ile başlayan ve zafere giden yolu da aralamıştır.

2 Eylül kurtuluş günü, Eskişehirli hemşehrilerime ve ulusumuza kutlu olsun. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bu vatan için canını veren tüm şehitlerimizi ve gazilik mertebesine erişmiş olanları saygıyla anıyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber