Etkin Belediye Proje Yarışması'nda Eyüp Belediyesi ve Bilecik Belediyesi iki farklı kategoride ödül alan belediyeler oldu.
Etkin Belediye Proje Yarışması'nda Eyüp Belediyesi ve Bilecik Belediyesi iki farklı kategoride ödül alan belediyeler oldu.
Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi tarafından üçüncüsü düzenlenen "Etkin Belediye Proje Yarışması"nda ödül sahibi belediyeler belirlendi. Çeşitli alanlarda gerçekleştirmiş olduğu projelerle belediyecilikte yenilikler yapan Türkiye'nin dört bir yanından belediyeler Ankara Green Park Otel'de düzenlenen ödül törenine katıldı. Altyapı ve Çevre, Sosyal ve Ekonomik, İyi Yönetim ve Tarihi ve Kültürel Miras kategorileri kapsamında yarışmaya katılan belediyeler arasında Eyüp Belediyesi ve Bilecik Belediyesi iki farklı kategoride ödül sahibi oldu.
"Bilecik dirilişin, kuruluşun ve kurtuluşun beşiği olan bir şehir"
Yapılan yarışma sonucunda belediyenin hak etmiş olduğu ödülleri almak için törende bulunduğunu dile getiren Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, "Belediyecilik olarak çok fazla faaliyetlerimiz var. Belediyeciliği, doğumdan ölüme kadar insana ihtiyaç olan tüm işleri yapmakla mükellef olan kurumlardan birisidir şeklinde tanımlıyoruz biz. Tüm faaliyetlerimizi bu tür yarışmalara dahil etmemiz elbette mümkün değil. Bugün iki çalışmamız heyet tarafından ödüle layık görüldü. Bunlardan birisi "Akıllıyım Çünkü Teknoloji Bağımlısı Değilim', diğeri de "6K Akıllı Duraklar" çalışmalarımız. Bu iki çalışmadan birisi teknoloji karşıtı, diğeri de teknolojiyi içinde barındıran gibi gözükse de biz sadece gerekli olduğu kadar teknolojiden yanayız. Çünkü teknoloji insanın benliğini sarmamalı, insan teknolojiye hakim olmalı" şeklinde konuştu.
3'üncü dönem belediye başkanı olduğunu dile getiren Yağcı, vatandaş tarafından da kabul görmenin mutluluğu içerisinde olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bilecik "insanı yaşat ki devlet yaşasın" felsefesinin doğduğu topraklar, dolayısıyla zaten düşünce olarak insan odaklı bir hizmet anlayışının temsilcisiyiz. Her şey insanı daha iyi yaşatmak ve yarınlarını daha iyi bir şekilde hazırlamak için çaba gösteriyoruz. Sloganımız "geçmişiyle övünen, geleceğe emin adımlarla yürüyen, marka şehir Bilecik'i oluşturmak" ve vatandaşlarımızla el ele gönül gönüle bu hedef doğrultusunda 13 yıldır durmadan yürümeye devam ediyoruz. Belediyemizin projeleri bitmez, yeni dönem için de çeşitli proje çalışmaları devam edecek. Özellikle gençlerimize hizmet edecek bilge evleri projelerimiz var, fizik tedavi ve rehabilitasyon, kültür kongre merkezleri ve spor merkezleri gibi projelerimiz var. Tarihi anlamda önem taşıyan Kuruluş Parkı dediğimiz ve 2 bin dönümlük alana yapılacak olan bir projemiz var. İnşallah bunları gerçekleştiririz ve hemşehrilerimize hak etmiş olduğu hizmeti sunarız. Bilecik dirilişin, kuruluşun ve kurtuluşun beşiği olan bir şehir. Biz şehrimizi, "taşı mermer, toprağı seramik, yaprağı ipek, dirilişin, kuruluşun ve kurtuluşun beşiği, Şeyh Edebali diyarı, Ertuğrul sancağı Bilecik" olarak tanımlıyoruz. Herkesi şehrimizi görmeye davet ediyoruz, ağırlamaktan mutluluk duyarız."
"Bu ödüller hem bizi hem de çalışma arkadaşlarımızı da motive ediyor"
İyi Yönetim Kategorisi ve Tarihi ve Kültürel Miras kategorilerinde projeleri ödüle layık görülen Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ise, Eyüp Belediyesi'nin özellikle son 3 yıldır kurumsal gelişim ve diğer alanlarda çok güzel çalışmalara imza attığını belirterek, "Son üç yılda sayısı 10'dan fazla olmak üzere ödüllere sahip olduk. Bugün de 2 tane ödüle sahip olduk. Bunlar son 3 yılda ekip çalışmasıyla, nitelikli çalışmalarla ve teknolojiyi takip ederek ortaya koyduğumuz performansın iyi olduğunu gösteriyor. İyi şeyler yaptığınız zamanda bu tabi değerlendiriliyor. Bu ödüller hem bizi hem de çalışma arkadaşlarımızı da motive ediyor. Başka törenlerde de ödül kazanmak üzere yeni projelerimizi sunacağız. Bu projelerimizin bir kısmı bitti, bir kısmı uygulamaya başlandı, bir kısmı da ön hazırlık aşamasında. Bu süreç aslında yeni ihtiyaçlar oldukça sürekli uygulamaya konuluyor. Eyüp Belediyesi bu anlamda çok üretken bir belediye, çok dinamik bir ekibe sahibiz" ifadelerini kullandı.
Ödül alan proje "Pardüs İşletim Sistemi"nden bahseden Aydın, bu sistemin Türkiye'de bir belediye tarafından kullanılan ilk işletim sistemi olduğunu vurgulayarak, bu yazılımın tamamen yerli olup Türk mühendisleri tarafından geliştirilen milli bir yazılım olduğunu söyledi.
Zonguldak Defterdarlığı Denetim ve Koordinasyon Müdürlüğü ekipleri tarafından, Sevgililer Günü dolayısıyla artan ticari hareketlilik kapsamında il merkezi ve ilçelerde faaliyet gösteren işletmelere yönelik denetimler gerçekleştirildi.Gündüz çiçekçi, bijut
Canik Belediyesi’nin Akademisyen, Yazar ve Şair Dr. Ömer Demirbağ’ın katılımıyla ilçede gerçekleştirdiği ’Bir Gençlik Bir Gençlik’ adlı konferans programı büyük ilgiyle sahne oldu. Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, kültür ve sanatta öncü olmaya devam ett
Eskişehir’in Yeşiltepe Mahallesi için hazırlanan imar değişikliği planına muhtarlık önünde gösteren tepki vatandaşlar hakkında konuşan Muhtar Meryem Kuş Açıkgöz, "Ben bu projenin yanındayım ama benim imza yetkim yok. Protestodaki 120 kişinin en az 50’si b
Adana’da etkili olan sağanak yağışın ardından meydana gelen sel, heyelan ve kaya düşmeleri nedeniyle kapanan yollarda ekiplerin yoğun mesaisi sürüyor.İlçede belediye ekipleri ile kamu kurumları iş birliğinde yürütülen çalışmalarda, yollara düşen kayalar i
Eskişehir’in de içinde bulunduğu bölge genelinde havanın parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü’nden alınan verilere göre, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın i
Bingöl’ün Solhan ilçesinde meydana gelen heyelan ve çökme sonucu kapanan köy yollarının açılması için çalışmalar sürüyor.Bingöl’ün Solhan ilçesinde, hafta sonu meydana gelen heyelan ve yol çökmesi nedeniyle kapanan Kale, Arslanbeyli, İnandık ve Doğuyeli g
DÜZCE (İHA) – Düzce Uzunmustafa İlkokulu yönetimi ve okul aile birliği tarafından Türk Kızılay iş birliğiyle düzenlenen kampanya kapsamında 180 ünite kan bağışı toplandı.Türk Kızılay’ın kış mevsimi ve yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla kan stoklarını güçlen
Bitlis’in Adilcevaz ilçesindeki Süphan Dağı’na kış tırmanışı yapan 7 dağcı, hava muhalefetine takıldı.Bitlis’in Adilcevaz ilçesi sınırlarında bulunan ve 4 bin 58 rakımıyla Türkiye’nin en yüksek üçüncü dağı olan Süphan Dağı’na zirve tırmanışı için gelen İs
Muğlaspor Kulüp Başkanı Kıyanç: "İnşallah Rabbim şampiyonluk nasip edecek"
İtfaiye erlerinin ateşe verilen evi söndürme anları kask kamerasında
03Dinlenme tesisinde 5 gündür park halinde olan otomobilden ceset çıktı
04Salihli’yi fırtına vurdu: Minarenin külahı koptu, çok sayıda ağaç devrildi
05İnşaatın 2’nci katından atlayan kişi ağır yaralandı
06Sarıyer açıklarında kurtarılan gemi bu sefer İstanbul Boğazı’nda fırtınada savruldu
07Bursa’da kaza yapan alkollü bisiklet sürücüsüne 11 bin 629 TL ceza
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Kocaeli̇spor
Samsunspor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
İkas Eyüpspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük