Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 31 Ekim 2014 - 18:03 Yorum: 0

Fransa'dan Türkiye'nin üç şartına destek

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Türkiye'nin IŞİD ile mücadelede Türkiye'nin önerdiği üç şarta destek vereceklerini söyledi.

Fransa'dan Türkiye'nin üç şartına destek

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Türkiye'nin IŞİD ile mücadelede Türkiye'nin önerdiği üç şarta destek vereceklerini söyledi.

Elysee Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kabul eden Hollande, görüşmenin arkasından düzenlenen müşterek matbuat toplantısında, Erdoğan ile bir süredir Suriye ve Irak konusunu görüştüklerini belirterek konunun daha iyi ele alınması için Erdoğan'ı Paris'e çağırma ettiğini kaydetti.

Fransa'nın, Irak ve Suriye meselesinde etken savaş yürütmek istediğini anlatım eden Hollande, konuyla ilgili havadan müdahaleye başladıklarını, Irak ordusuna destek verdiklerini, sırf bununla kalmayıp askeri eğitim desteği de sağladıklarını anlattı. 

Hollande, IŞİD'le mücadelede Irak'taki bütün tarafların müşterek bir paydada buluşması gerektiğinin altını çizerek şöyle devam etti:

'IŞİD'le mücadelede başta Irak hükümeti olmak üzere bütün tarafların buna destek olması gerekiyor. Mesela Fransa, IŞİD ile mücadeleye havadan destek verdi. Aynı sürede askeri eğitim ve katkı da yaptık. Zaten alanda tek bir düşmanımız olmadığının bilincindeyiz. IŞİD ve tıpkı sürede Beşşar Esed var. Hala sivilleri, bayan ve çocukları gaye sektör saldırılar düzenliyorlar. Uzun zamandır IŞİD ile Esed rejimi içinde bir ortaklık olduğunu düşünüyoruz.”

Türkiye'nin üç şartına destek

Hollande, Türkiye'nin IŞİD'le mücadelede masaya koyduğu üç şartla ilgili 'Türkiye ile yapacağımız işbirliği çerçevesinde uçuşa yasak bölge, güvenli bölge ve lüzumlu materyal desteğinin sağlanması konusuna destek verilmesi gerektiğini düşünüyoruz' ifadesini kullandı. 

hür Suriye Ordusu'na verdikleri desteği bir kere daha dile getiren Hollande, Suriye'de taşların yerine oturması için ÖSO'ya destek verilmesinin önemine işaret ederek 'Kobani'de vaziyet ne olursa olsun ÖSO'ya destek verilmesi gerekli' dedi.

Hollande, IŞİD'le mücadelede Türkiye'nin sırf Kobani'nin gündeme taşınmasından duyduğu hastalığı haklı bularak sadece Kobani'nin değil, Irak ve Suriye'de oldukça çok alanda tıpkı şeylerin yaşandığına dikkati çekerek şöyle konuştu:

'Bu dramın sırf Kobani'de yaşanmadığını biliyoruz. Halep ve Şam gibi, Irak ve Suriye'de oldukça çok kilit kentte benzer şeyler yaşanıyor. Ama gerekenin yapılması konusunda Türkiye'ye desteğimiz tam.'

Hollande, diğer yandan Türkiye'nin AB üyeliği meselesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bilhassa üzerinde durduğu, Fransa'nın bloke ettiği 17. fasıl (Ekonomik ve parasal politikalar) ile alakalı yorum yapmadan, adalet ve insan hakları konusunda bloke edilen fasılların açılmasına destek vereceklerini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber