Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 22 Ağustos 2014 - 14:13 Yorum: 0

GAP'ın potansiyeli Japon iş adamlarına anlatılacak

GAP BKİ Başkanı Karahocagil: "Japon yatırımcıların bölgeye çekilmesi için çalışma başlatıldı"

GAP'ın potansiyeli Japon iş adamlarına anlatılacak

ŞANLIURFA (AA) - GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ), Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile ortak çalışma yapacak.

GAP BKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, JICA Türkiye Ofisi başkan yardımcıları Fujita Takanari ve Minamitani Taichi, GAP BKİ Başkanı Sadrettin Karahocagil'i ziyaret etti. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karahocagil, GAP bölgesindeki yatırım imkanlarını yurt içi ve dışında detaylı bir şekilde tanıttıklarını belirtti. 

Güneydoğu'nun, uluslararası sermaye için cazip hale geldiğini aktaran Karahocagil, "Japon yatırımcıların bölgeye çekilmesi için çalışma başlatıldı. Bu kapsamda JICA ile işbirliği projesi hazırlandı. Proje, Japon yetkililere ulaştırılmak üzere Kalkınma Bakanlığına gönderilecek" ifadelerini kullandı.  

Karahocagil, Japon iş adamlarına GAP ve yatırım fırsatları hakkında detaylı bilgi verileceğini kaydetti. 

İleri teknoloji kullanan Japon firmaların bölgede yatırım yapmasının amaçlandığını vurgulayan Karahocagil, hayata geçirilecek projelerin Güneydoğu istihdamına katkı sağlayacağını bildirdi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber