Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Teknoloji 13 Mayıs 2018 - 09:28 Yorum: 0

Geleceğin mühendisleri projelerini anlattı

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde Karkucak Ortaokulu tarafından TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı.

Geleceğin mühendisleri projelerini anlattı

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde Karkucak Ortaokulu tarafından TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı. Fuarda geleceğin mühendisleri öğrenciler projelerini anlattı.

Fuarın açılışında konuşan Okul Müdürü Dursun Gürgenci bilim fuarlarının genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağladığını, bu tür etkinliklerin hayal gücü ile üreticiliği birleştirdiğini, eğitim kurumlarının öncelikli amacının da yeni kaşiflerin ortaya çıkmasına zemin hazırlamak olduğunu söyledi. Gürgenci, bu amaç doğrultusunda fen bilimlerinde 13, matemetik alanında 3, İngilizce alanında 2, din kültürü ve ahlak bilgisi alanında 1 proje olmak üzere toplam 18 projeyi 45 öğrenci ve 13 danışman öğretmenin özverili çalışmalarıyla ortaya koyulduğunu kaydetti. Gürgenci, bu çalışmaların yeni buluşlara kapı aralayacağını sözlerine ekledi.

İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Resul Özata özverili çalışmalarından dolayı öğretmen ve öğrencileri tebrik etti. Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Özata tarafından hediyeleri verildi. Halk oyunları gösterilerinin ardından protokol tarafından serginin açılışı gerçekleştirildi. Öğrenciler yaptıkları projeleri ziyaretçilere tek tek anlattı.

Projeler içerisinde matemetik dalında "PİSAGORGEN" projesinin yaklaşık bin 400 proje arasında ilk 80'e girdiği, 12. Ortaokullar Arası TUBİTAK Proje Yarışması Samsun Bölge Sergisi'ne katıldığı belirtildi. Danışman öğretmen Ali Üstün ve Öğrenci Talha Gürgenci tarafından hazırlanan proje yoğun ilgi gördü. Öğrenci Talha Gürgenci'nin özgüveni ve projeye hakimiyeti gözlerden kaçmadı. Program sonunda katılımcılara yöresel yağlı bazlama ve çeşitli börekler ikram edildi.

Geleceğin mühendisleri projelerini anlattı

Geleceğin mühendisleri projelerini anlattı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber