Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Mart 2015 - 13:08 Yorum: 0

"Genç beyinler ölmesin" diye bağımlılıkla mücadele

Yeşilay Kırklareli Temsilciliği ile Kırklareli Üniversitesinin yürüttüğü "Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi" programı kapsamında, üniversite öğrencilerine uyuşturucunun zararları anlatılıyor

'Genç beyinler ölmesin' diye bağımlılıkla mücadele

KIRKLARELİ (AA) - Yeşilay Kırklareli Temsilciliği ile Kırklareli Üniversitesinin yürüttüğü "Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi" programı kapsamında, üniversite öğrencilerine uyuşturucunun zararlarına ilişkin eğitim veriliyor.

Yeşilay Kırklareli Temsilciliği üyeleri ile Kırklareli Üniversitesi öğretim görevlilerinden oluşan 8 kişi, haftada 10 saat eğitim vererek öğrencilerini uyuşturucu madde bağımlığından korumayı amaçlıyor.

KLÜ Öğretim Görevlisi, Yeşilay İl Temsilcisi Ali Karakoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim çalışmalarına Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda başladıklarını söyledi.

Türkiye'de uyuşturucu bağımlığının hızla arttığına dikkat çeken Çakır, ekip olarak gece gündüz demeden öğrencilere ulaşarak eğitimler vereceklerini vurguladı.

Eğitimlerle, yasaklar ve polis tedbirlerine destek olmak istediklerini aktaran Çakır, şöyle konuştu:

"Gençleri bilinçlendirmek istiyoruz. Uyuşturucuyla mücadele edilmezse ciddi sorunlar ortaya çıkabilir. Bu eğitimler tüm  uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele edilmezse ciddi sorunların ortaya çıkabileceğini kaydetti. KLÜ'de eğitim alan yaklaşık 5 bin öğrenciye ulaşmayı planlıyoruz. Gençlerin bağımlı olmasını engellemek, genç beyinlerin ölmesinin önüne geçmek ve gençleri bilinçlendirerek 'hayır' deme becerilerini kazandırmak istiyoruz."

Karakoç, uyuşturucu bağımlılığında en tehlikeli yaşların 15-20 olduğunu ifade etti. Gençlerin özellikle arkadaş çevrelerine dikkat etmesi gerektiğini aktaran Karakoç, şöyle devam etti:

"İnsan beyni 22-23 yaşlarında gelişimini tamamlıyor. Bu yaştan sonra kişi kendi kararını verebiliyor ve bağımlı olmayabiliyor. Bu şekilde bağımlılık yapıcı maddelerle karşılaşırsa, deneme bırakma aşamasında kalabiliyor. Üniversite ortamında bağımlılık yapıcı maddeler uzatıldığında kişilerin bağımlı olma ihtimalleri çok yüksek. Bağımlılıktan dolayı her gün haberlerde ölümler duymaya başladık. Bu konuda kurumların el birliğiyle çalışması gerekiyor. Sadece yasaklarla, polis tedbirleriyle bu problem çözülmez. Tüm kurumlar üzerine düşeni yapması gerekiyor. Bizim içimiz yanıyor. Bunlara 'dur' demek istiyoruz."

KLÜ öğretim görevlisi Hülya Arıkan da öğrencilere uyuşturucu maddelerin zararlarına anlatarak bağımlı olmalarının önüne geçmek istediklerini kaydetti. 

 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber