Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 31 Ocak 2015 - 01:08 Yorum: 0

Genç olmanız dezavantaj mı, avantaj mıdır?

AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı Osman Timurtaş, Malatya Güncel ve Atayurt Haber'i ziyaret etti.

Genç olmanız dezavantaj mı, avantaj mıdır?

MALATYA - AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı Osman Timurtaş, Malatya Güncel ve Atayurt Haber'i ziyaret etti.

AK Parti Gençlik Kolları’nda 2. 5 yıl genel başkan yardımcılığı ve dış ilişkiler başkanlığı yapan Timurtaş, 2015 Genel Seçimlerinde Malatya'dan Ak Parti Milletvekili aday adaylığı için başlattığı ziyaretler kapsamında Malatya Güncel'i ziyaret ederek Malatya Güncel Genel İmtiyaz Sahibi Murat Çelik ve Atayurt Haber İmtiyaz Sahibi Funda Şahin ile istişarelerde bulundu.

Türkçe ve Kürtçe’nin yanı sıra İngilizce, Almanca ve İtalyanca bilen Timurtaş, geçmişi ile ilgili şunları söyledi; Çöşnük’te ilkokulu, Hüseyin Kölük Anadolu Lisesi’nde ortaokulu, Malatya Fen Lisesi’nde 2 yıl, Rahime Batu Koleji’nde de bir yıl okuduktan sonra üniversite için İstanbul’a, yüksek lisans ve uluslar arası tecrübe edinmek için de Avusturya’ya gittim. Avusturya'ya gitme nedenim ise Eşim İmam Hatip ve başörtüsü mağdurlarından. Başörtülü olduğu için üniversiteyi bırakmak zorunda kalmış. Tayyip Erdoğan’ın partiyi kurduğu dönemde Erdoğan’ı ve ekibini kendisinin de bizzat mağduru olduğu sorunların çözümü için bir umut olarak görmüş ve Malatya’daki çalışmalara katkı vermiş. Kendisine kurucu kadın kolları başkanlığı görevi verilmiş. İki yıla yakın görev yaptıktan sonra buradaki görevinden ayrılmış ve tekrar üniversite okumak için arayışlara başlamış. İmam Hatip Mezunları Derneği’nin başörtüsü ve imam hatip mağdurlarının Viyana’ya gönderildiğini duyunca buraya başvurmuş ve gitmiş. Biz tanıştığımızda Viyana’daydı. Ya o fedakarlık yapıp okulunu bırakacaktı ya da ben Avusturya’ya gidecektim. Gözü yaşlı hicret ettiği Viyana’dan tekrar gözü yaşlı dönmesi içime sinmediği için Avusturya’ya ben gittim, dedi.

Atayurt Haber İmtiyaz Sahibi Funda Şahin'in, Şimdiye kadar orta yaşlı diyebileceğimiz kişiler aday adayı hatta aday olarak gösterilde ve seçildi, "Genç olmanız dezavantaj mı yoksa avantaj mıdır? sorusuna verdiği cevapta, "Yeni Türkiye’de gençlere çok önem veren bir partiyiz. İstanbul il teşkilatında birlikte çalıştığımız Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan yardımcımız Mehmet Muş 82 doğumlu, Sağlık Bakan Yardımcımız Erkan Kandemir 81 doğumlu. 2011 seçimlerinde meclise 35 yaşın altında 20’ye yakın vekil girdi. Türkiye’nin en genç vekili ünvanını elinde bulunduran 84 doğumlu Bilal Macit bizim milletvekilimiz. Ali Babacan ekonominin başına getirildiğinde 30’lu yaşlarındaydı. Eski bakanlarımızdan Suat Kılıç milletvekili olduğunda 30 yaşındaydı. Makedonya’da devlet bakanı olan kıymetli dostum Furkan Çako 85 doğumlu, Avusturya dış işleri bakanı Sebastian Kurz 86 doğumlu. Kaldı ki parti olarak seçilme yaşını 18’e düşürmek için Meclis’e verdiğimiz bir önergemiz var. O nedenle Yeni Türkiye’de ve Yeni Dünya’da genç olmak bir dezavantajdan ziyade avantajdır" dedi.

Malatya Güncel Genel İmtiyaz Sahibi Murat Çelik, "Çalışmalarınızı Malatyalı Üniversite Öğrencileri Derneği (MÜNÖD)'nden itibaren yakınen takip ediyoruz. MÜNÖD'de başarılı denecek çalışmaların altında herdaim imzanız oldu, çıkmış olduğunuz bu yolda başarılar dilerim" dedi.

 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber