Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Eğitim 15 Ekim 2014 - 15:14 Yorum: 0

Geri Dönüşüm ve Çevre Eğitimi Projesi

Geri Dönüşüm ve Çevre Eğitimi Projesi, yedi ülkenin katılımları ile gerçekleşen Geri Dönüşüm ve Çevre Eğitimi Çalışmasının 4.’sü Malatya’da başladı.

Geri Dönüşüm ve Çevre Eğitimi Projesi

MALATYA - Geri Dönüşüm ve Çevre Eğitimi Projesi,  yedi ülkenin katılımları ile gerçekleşen Geri Dönüşüm ve Çevre Eğitimi Çalışmasının 4.’sü Malatya’da başladı.

Aksaç Otel toplantı salonunda düzenlenen eğitim çalışmasına İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Demir, Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Şehircilikten sorumlu uzmanlar, İtalya, Danimarka, Bulgaristan, İngiltere, Macaristan Romanya, Portekiz ülkelerinden gelen çevre eğitimcileri ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

Katılımcılara hoş geldiniz konuşması yapan Malatya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Demir yaptığı konuşmada; “Hızla artan dünya nüfusu, plansız sanayileşme, sağlıksız kentleşme, çevreye zararlı kimyasalların toprağa ve suya karışımı çevre kirliliğine neden olarak çevre sorunlarının ortaya çıkmasına sebep olmaktadır ” şeklinde konuştu.                              

Ayrıca Demir, “Bu dünyanın sahibi biz değil çocuklarımızdır. Bizler birer emanetçiyiz. Dünya kaynaklarını kullanırken bilinçli olmalıyız. Tabii kaynakların sonsuz olmadığını, dikkatlice kullanılmadığı takdirde bir gün bu doğal kaynakların tükeneceğini aklımızdan çıkarmamalıyız. Yeniden değerlendirilme imkânı olan atıkların ikincil hammaddeye dönüştürülerek tekrar üretim sürecine dâhil edilmesine gerekli hassasiyet gösterilmelidir ki kaynaklarımızı uzun bir süre kullanabilelim” dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar birer birer kendilerini tanıtırken Geri Dönüşüm ve Çevre Eğitimi konusu dâhilinde Franko Colamorea, “ metaryellerin yeniden kullanımı, sergilenecek materyallerin düşük maliyette sergilenmesi’’ ile ilgili bir sunum yaptı ardından Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Eğitimi Koordinatörü Ayhan Bayhan çevre eğitimi ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.  Buna bağı olarak Battalgazi Kervansaray’da ebru sanatının geri dönüşüme uygulanışı çalışması yurtdışından gelen çevre eğitimcileri ve sivil toplum kuruluşları tarafından incelendi.

Akabinde Geri Dönüşüm sergi açılışı yapıldı. Sergi açılışını Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı Çevre Koruma Şube Müdürü Ahmet Özer, Malatya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Akgün ve yurt dışından katılan çevre eğitimcileri ve sivil toplum kuruluşları yaptı. Açılış sonrası sergiyi gezen çevre eğitimcileri ve sivil toplum kuruluşları Malatya İlinin duyarlılığına çok sevindiklerini dile getirerek Geri Dönüşüm ve Çevre Eğitimi ile ilgili çalışmalarından dolayı yetkililere teşekkür etti.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber