Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 01 Eylül 2014 - 16:44 Yorum: 0

Gruptan ikinci çıkma şansımız yüksek

2014 FIBA Dünya Kupası (C) Grubu'nda mücadele eden A Milli Basketbol Takımı, grup ikincisi olarak çıkma hedefini sürdürüyor.

Gruptan ikinci çıkma şansımız yüksek

2014 FIBA Dünya Kupası (C) Grubu'nda savaş eden A Milli Basketbol Takımı, küme ikincisi şekilde çıkma hedefini sürdürüyor. 

Motivasyonu yüksek yakalamak için antrenmanı basına kapatan başantrenör Ergin Ataman, 2 basketbolcunun gazetecilere açıklamalar yapmasına izin verdi.

Gruptaki ilk iki maçta muvaffakiyetli bir oyun gösteren Oğuz Savaş ve Barış Hersek, yaptıkları açıklamalarda, Yeni Zelanda maçının son periyodu ve ABD maçının ilk devresindeki basketbolu oynamaları biçiminde Ukrayna, Finlandiya ve Dominik Cumhuriyeti maçlarını kazanacaklarını savundular.

'Hazırlık maçlarına oranla en iri değişikliğimiz savaş ediyor olmamız' diyen Oğuz, 'Artık maksat maçlarımızı oynuyoruz ve gruptan ikinci şekilde çıkma şansımız çok aşırı yüksek. Üç takımı da yenebilecek güçteyiz. İyi takımız lakin bu maç kazanmaya yetmiyor. Sahaya çıkıp oynamamız gerektiğini biliyoruz' dedi.

ABD maçında sorunsuz oynamalarının mücadeleyi artırdığını izah eden Oğuz, 'İlk yarı sonunda 'neden olmasın, kazanabiliriz' fikri oldu lakin çözüldük. ABD çok aşırı enerjik bir takım, 23 ıslak ortalaması var. Çok atlet oyunculara sahipler ve çok aşırı agresif oynuyorlar. Top kaybı yaptığınız anda seri saldırı yapıyorlar. Hatta bazan o kadar hızlılar ki faul dahi yapamadık. En çok aşırı burada zorlandık. Fast break yasak olsa çok aşırı daha değişik olurdu. Ayrıca 28 top kaybı da fazlaydı. 8-10 tanesi çok aşırı pratik ve direkt smaç olacak toplardı. Onlar da biraz top kaybına zorluyorlar. Bundan sonra bu kadar çok top kaybı olmaz' ifadelerini kullandı.

Barış Hersek ise şu anda kazanılmış veya kaybedilmiş hiç bir şey olmadığına dikkati çekerek, 'Ukrayna, Finlandiya, Dominik Cumhuriyeti ve bizim birer galibiyetimiz var. Kalan maçları kazanıp gruptaki en avantajlı skoru elde etmeye çalışıyoruz. Doğru basketbolumuzu 40 dakikaya yayarak azami biçimde bu gayeye ulaşacağımızı düşünüyorum' dedi.

Dünya Kupası'nda ilk tecrübesini yaşadığının altını çizen Hersek, şöyle konuştu: 

'Milli takıma herkes bunun şeklinde ben de ayrı bir heyecanla geliyorum. En iyisini vermeye çalışıyorum. En üst kurda katkımı sahaya yansıtıyorum. Takıma en iyi performansı verebilmek tek tercihim. ABD maçını yalnızca bir küme maçı şekilde düşünmek gerekiyor. ABD ile oynamak başlı başına bir sıkıntı lakin onları iyi durdurduk. Bu kadar top kaybı yapmasak daha değişik olabilirdi. ABD, dünyanın azami ve en seri oynayan takım.'

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber