Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 26 Mayıs 2016 - 22:43 Yorum: 0

İdareci Ve Bürokratlar "Dost Meclisi"nde Bir Araya Geldi

İdareci ve Bürokratlar Derneği üyeleri küresel meydan okumaları ve Türkiye'nin dış politikasını tartışmak üzere "Dost Meclisi Konferansı"nda bir araya...

İdareci Ve Bürokratlar 'Dost Meclisi'nde Bir Araya Geldi

İdareci ve Bürokratlar Derneği üyeleri küresel meydan okumaları ve Türkiye'nin dış politikasını tartışmak üzere "Dost Meclisi Konferansı"nda bir araya geldi.

İdareci ve Bürokratlar Derneği'nin düzenlediği, "Küresel Meydan Okumalar ve Türkiye'nin Dış Politikası" konulu "Dost Meclisi Konferansı", İdareci ve Bürokratlar Derneği'nin Ankara Maltepe'deki bürosunda düzenlendi.

Konferansta konuşma yapan İdareci ve Bürokratlar Derneği'nin Genel Başkanı Yücel Can, "Zulüm nasıl sıkıntı ve sınır tanımıyorsa bizde de kardeşlik sınır tanımıyor. Bu anlamda İdareci ve Bürokratlar Derneği olarak birlik ve beraberlik bizim vazgeçilmez unsurumuz. Türkiye'yi sadece kendi içerisinde değil dünyada da birlik ve beraberlik adına hatta mazlum coğrafyaların çekmiş olduğu sıkıntılar adına bir umut, bir ümit olarak biz de görüyoruz. Dolayısıyla terörün hiçbir çeşidini tasvip etmiyoruz. Özellikle çocuklarımızı verdiğimiz üniversite hocalarını terörist açıklamalarını da terörist bir uygulama olarak kabul ediyoruz" ifadelerini kaydetti.

Anadolu'nun birçok noktasına gerçekleştirdikleri ziyaretlerle birçok önemli konulara dikkat çektiklerini söyleyen Can, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Niğde'ye gittiğimizde Selçuklulardan kalan geniş bir aile kültürü ve geleneksel bir yapının olduğunu gördük. Biz bunları Ankara'da yapmayı doğru bulmadık. Çünkü her şey Ankara'da yapılıyor. Elazığ'a gittiğimizde de Harput'un Tunceli, Tunceli, Bingöl, Malatya, Erzincan o yöreyle birlikte Ermenilerle, Müslüman olmayanlarla birlikte geleneksel oyunların yapısını gördük. Bununla birlikte Siirt'e gittiğimiz zaman bir başka şeyi ortaya koyduk. Aileler internet, bilişimin esiri oluyor. Biz bunlara da dikkat çekmek için Kobani eylemlerinin olduğu dönemde Siirt'te geleneksel çocuk oyunlarını da oynadık ve 3 kültürü 3 dili Diyarbakır'ın ötesinde Gaziantep'in ötesinde unutulan bir Siirt'in olduğunu hatırlatarak bir kültür beşiği olduğunu orada bir orada Tillo ile hapis edilmemesi gerektiğini gösterdik."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber