Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 20 Ekim 2017 - 11:48 Yorum: 0

’İkinci Bahar’ müdavimlerine meme kanseri eğitimi

Yenimahalle Belediyesi ve Medicalpark Ankara Hastanesi işbirliğinde 1-31 Ekim "Meme Kanseri Farkındalık Ayı" nedeniyle "Meme sağlığının önemini fark et"...

’İkinci Bahar’ müdavimlerine meme kanseri eğitimi

Yenimahalle Belediyesi ve Medicalpark Ankara Hastanesi işbirliğinde 1-31 Ekim "Meme Kanseri Farkındalık Ayı" nedeniyle "Meme sağlığının önemini fark et" konulu seminer düzenlendi.

Meydan AVM İkinci Bahar Yaşlı Dayanışma Merkezinde düzenlenen seminerde Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Meral Şen, Yenimahalle Belediyesi Yaşlı Dayanışma Merkezi üyelerine meme kanseri ile mücadeleyi anlattı.

40 yaş altı kadınların da meme kanseri kontrollerini yaptırması gerektiği vurgulayan Prof. Dr. Şen, erken teşhisin önemine dikkat çekerek, meme kanserinin kadınlar için en önemli hastalık olduğunu kaydetti.

Dünyada her 8 kadından birinin meme kanseri olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Şen, Türkiye'de ise bu durumun her 10 kadından 4'üne kadar çıktığına vurgu yaptı.

Oluşturulacak farkındalık ve kadınların kendi kendisine yapacağı küçük muayeneler sayesinde hayatlarının kurtulabileceğini belirten Prof. Dr. Şen, bir kadının ömrü boyunca meme kanserine yakalanma riskinin yüzde 13 civarında olduğuna değindi. Prof. Dr. Şen, "'Erken tanı hayat kurtarır" sözü bütün kanser türleri için geçerlidir ancak tam anlamıyla hakkını verdiği tür meme kanseridir. Meme kanserinin bu kadar yaygın olmasına rağmen dünyada en erken tanısı konulabilen kanser türlerinden biri olduğunun altını çizmek istiyorum. Birçok insanı boş yere kaybediyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber