MENÜ

İşçiler çalışırken ölüm kalım savaşı veriyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Emek Büroları Koordinatörü Veli Ağbaba,

Yayınlanma: 04 Ağustos 2018 16:44 Güncelleme: 14 Eylül 2025 20:43
İşçiler çalışırken ölüm kalım savaşı veriyor

İstanbul Sirkeci’deki tarihi PTT binasının restorasyonunda kötü hava koşullarına rağmen çalıştırılmaya devam eden ve düşerek hayatını kaybeden Dilek Dayar'ın göz göre göre iş cinayetine kurban gittiğini belirterek, işçilerin çalışırken ölüm kalım savaşı verdiklerini kaydetti.

Ağbaba'nın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde;

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün açıkladığı 100 günlük çalışma programı toplantısında, bir ekonomik savaş ile karşı karşıya olunduğunu ve herkesin bu savaşta yerli ve milli hassasiyet ile davranması gerektiğini belirtti. Evet bu ülkede bir savaş yaşanıyor. Ama bu savaş her gün iş yerlerinde yaşam savaşı veren işçiler ile onları göz göre göre ölüme terk edenler arasında geçmektedir. 

OHAL'İN EN AĞIR FATURASINI İŞÇİLER ÖDEDİ

İşçi sağlığı ve İş güvenliği meclisinin son verisine göre geride bıraktığımız Temmuz ayında en az 195 işçi iş yerlerinde çalışırken yaşamını yitirdi. Yine İşçi Sağlığı ve İş güvenliği verilerine göre Ocak ayında en az 144, Şubat ayında en az 128, Mart ayında en az 129, Nisan ayında en az 188, Mayıs ayında en az 169, Haziran ayında en az 150 işçi iş yerlerinde göz göre göre ölüme terk edildi. 18 Temmuz’da sona eren iki yıllık OHAL rejiminin işçilere bilançosu çok ağır oldu. İki yıl süren OHAL rejiminde 4000’den fazla işçi ölüme terk edildi.

İŞÇİ ÖLÜMLERİNDE AVRUPADA 1. DÜNYADA 3. SIRADAYIZ.

Ülkemiz AKP iktidarı ile adeta bir işçi mezarlığına dönüşmüş durumdadır. İşçi sağlığı ve güvenliğini esas alan 6331 sayılı yasa da ne yazık ki kağıt üzerinde kalmaktan öteye gidememiştir. Yine iş yerleri her türlü denetimden uzak bir şekilde faaliyet göstermeye devam etmiş ve en nihayetinde ülkemiz işçi cinayetlerinde Avrupa birincisi, dünya üçüncüsü olmuştur. AKP’nin ve Cumhurbaşkanı’nın o çok övündüğü büyüyen Türkiye masalı, ne yazık ki binlerce işçinin kanına ve canına mal olmuştur. AKP iktidarından bugüne kadar 25 bine yakın işçi işyerlerinde çalışırken yaşamını yitirmiştir.

İşyerleri, işçilere ve tüm çalışanlara adeta birer mezar olmuştur. Ölümler, işin fıtratından değil, Hükümetin ihmalindendir. Gerekli önemleri almayan devlet yetkilileri ve AKP iktidarı bugüne kadar yaşanan cinayetlerin birinci dereceden sorumlusudur.

ETİKETLER: Veli Ağbaba
KAYNAK: MALATYA GÜNCEL

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 04:09
Güneş 05:38
Öğle 12:31
İkindi 16:14
Akşam 19:14
Yatsı 20:37

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
71
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
67
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
65
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
55
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
48
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
48
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
42
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
37
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
37
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
36
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
34
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
33
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
31
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
28
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
25
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
25
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
23
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
20