Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 26 Ağustos 2014 - 13:14 Yorum: 0

İsveç'teki seçimler için Kulu'da sandık kurulacak

İsveç'te 14 Eylül'de yapılacak genel ve yerel seçimler için bütün yurt dışı temsilciliklerin yanı sıra bu ülkede 30 binden fazla nüfusu bulunan Konya'nın Kulu ilçesinde de sandık kurulacak.

İsveç'teki seçimler için Kulu'da sandık kurulacak

İsveç'te 14 Eylül'de yapılacak umumi ve mahalli seçimler için Konya'nın Kulu ilçesinde de sandık kurulacak. Kulu kökenli 30 binden çok insanın yaşadığı İsveç'te vatandaşlık edinip Kulu'da yaşayanlar oy kullanabilecek.

Sağ partilerden oluşan İttifak Grubu'nun iktidarda yer aldığı İsveç'te 14 Eylül'de umumi ve mahalli seçimler düzenlenecek. İsveç'te yaşayan 40 binin üstündeki Türk kökenli İsveç vatandaşı potansiyelini göz önünde bulunduran partiler, Türklerin yoğun yer aldığı alanlarda aktif seçim çalışmaları yürütüyor.

Ülkeleri dışında yaşayan İsveç vatandaşları, bütün ülkelerdeki diplomatik temsilciliklerde geçerli hüviyet vesikası göstererek oy kullanabilecek. Ancak İsveç dışında oy kullanılabilecek yerler içinde en enteresan nokta Konya'nın Kulu ilçesi. 

İsveç vatandaşlığı almış 30 binden çok Kululu yer aldığı belirtiliyor. Memleketlerine dönüş oluşturan yada turist şekilde bulunan Kululu İsveç vatandaşlarının seçimlerde oy kullanabilmelerini sağlamak amacıyla 27 Ağustos'ta burada da seçim sandığı kurulacak.

Seçmenler sandığa götürülecek 

İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu Başkanı bulunan Kululu Hasan Dölek, kendisinin de Sosyal Demokrat Parti'den merkez listeden mebus adayı olduğunu belirtti. Dölek, 'Kulu'da da çalışmalar yapıyoruz. Sosyal Demokrat Parti şekilde köylerde yaşayan İsveç vatandaşlarını ilçe merkezine götürüp oylarını kullanmalarını sağlayacağız' dedi.

Muhafazakar Parti mebus Sedat Doğru da partinin umumi sekreteri Mattias Zackrisson ile Kulu'da çalışmalarda bulunacaklarını bildirdi. İlçeyi ve köylerini ziyaret edip Muhafazakar Parti'nin propagandasını yapacaklarını dile getiren Doğru, 'Kulu'daki seçmenler için hususi şekilde hazırladığımız Türkçe broşürleri yanımızda götürüyoruz' diye konuştu.

Yeşiller ve Kırmızı koalisyonu önde görünüyor 

İsveç'te seçim öncesinde yapılan anket çalışmalarına göre, var hükümetteki partiler geride görünürken Sosyal Demokrat Parti, Yeşiller ve Çevre Partisi ile Sol Parti'den oluşan Yeşiller ve Kızıl koalisyonunun seçimi kazanabileceği belirtiliyor. 

Araştırmalara göre, iktidarda bulunan ve sağ partilerden oluşan İttifak Grubu'nun oy oranı yüzde 37,7 iken Yeşiller ve Kızıl koalisyonunun oy oranı yüzde 45'e yükselmiş durumda. Irkçı partinin oy oranının ise yüzde 10 civarında yer aldığı hesap ediliyor.

ETİKETLER: İsveç , Seçim , Kulu , Sandık
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber