Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 08 Mart 2013 - 14:00 Yorum: 0

Kadınımıza çıkan yasalar tam olarak anlatılmamaktadır!

HİMYAÇ-DER Genel Başkanı A. Ece Budan, "Kadınımıza çıkan yasalar tam olarak anlatılmamaktadır, dedi.

Kadınımıza çıkan yasalar tam olarak anlatılmamaktadır!

MALATYA GÜNCEL - HİMYAÇ-DER Genel Başkanı A. Ece Budan, "8 Mart dünya kadınlar gününde kadınların sorunlarını kamuoyu ile paylaşmamıza vesile olan siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızla 8 mart sabahı HİMYAÇ-DER olarak güne merhaba demek istedik."

Sultan Sofrası Restorantı'nda Basın Mensupları bir yapılan kahvaltıda, HİMYAÇ-DER Genel Başkanı A. Ece Budan yaptığı kouşmada şunları söyledi, Her yıl 8 mart’ta süslü cümlelerle açıklamalar yapılıp, iyi temennilerde bulunulur. Üzülerek söylüyorum ki bu yıl diğer yıllardan farklı bir yıl.

Çünkü; her gün kadına uygulanan şiddet ölüm haberleri intiharlar, çocuklara uygulanan şiddet töre cinayetleri haberleri ile güne başlıyoruz.

Kadın haklarını koruyalım derken kadına yapılan haksızlıkların arttığı bu günlerde kadının sorunun sadece şiddet olduğu görünümü verme hatasına düşmekteyiz.

Budan sözlerini şöyle sürdürdü, "Öncelikle şunu belirtmeliyim ki “ HİÇBİR NEDEN ŞİDDETİ HAKLI KILAMAZ” şiddeti uygulayan kişiler hastalıklı olup, bilinçaltındaki sorunlarını ve egolarını tatmin etmek adına bu yola başvururlar. Bu psikolojik sorunu sadece erkeklere mal etmekte haksızlık olur. Çünkü son günlerde mağdur erkek sayısı da artmaktadır. Demek ki bu sorun kadın sorunundan çıkıp toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Ataerkim aile yapısına sahip ülkemizde insanların ekonomik sorunları toplumsal baskıdan dolayı artan problemleri psikolojik sorunları eğitim ve öğretim sorunları göz ardı edilip irdelemeden kadın hakları çığırtkanlığı yapmanın neticesinde mağdur kadın ordusuna her gün bir yenisi daha eklenmektedir. Her alanda olduğu gibi günlük çözümler bulma çabası içerisinde kadınlarımızın haklarını savunma adına yanlış uygulamaların yapıldığı kanaatindeyiz" dedi.

Avrupa uyum yasası adına yanlış örnekler alarak ülkemizin örf, adet, anane ve kültürüne ters düşen uygulamalarla kadın haklarını savunamayacağımızın bilincinde olmamız gerekir. Ayrıca Avrupa uyum yasalarında derki her ülke kendi kültürüyle örtüşür uygulamalar yapmalıdır.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kadınımıza çıkan yasalar tam olarak anlatılmamaktadır. 6285 sayılı yasa gereği kadın sadece eşinin uyguladığı şiddetten dolayı şikâyetçi olamaz. Aynı şikâyetini kamu görevlisi ise amirinden, patronundan, iş arkadaşından, babasından, annesinden, yapılan her türlü sözlü ve fiziki şiddeti, sözlü taciz veya cinsel tacize mağdur kaldığında da uygulayabilir. İşin en acı tarafı eğitim seviyesi yüksek kişilerde bu tür olayların daha fazla oluşudur.

Demek ki bu iş sadece eğitimle olmuyor. Aile yetiştirme tarzı çok etken olduğu gerçeği ortaya çıkıyor. Şiddete maruz kalan kadınlarımızın verilen haklardan yararlanıp eşlerini evden uzaklaştırarak koruduğunu zannedenlere seslenmek istiyorum. Tam anlamıyla kadınımızın korunması için milletvekili mi olması gerekiyor. Diğer kadınlarımızın can güvenliği nasıl sağlanacak.

Parçalanmış aileler her gün arttığı boşanma sayısının her gün arttığı ülkemizde nasıl bir gençlik yetişecek. Bu sorunlarla nasıl baş edilecek. Kadın sığınma evlerinin yetersiz olduğu iş istihdamının sıkıntılı olduğu ülkemizde kadınlarımızın hakları nasıl sağlanacak.

Kadınlar olarak birazda kendimizi eleştirelim. Yani madalyonun diğer tarafına bakalım. Bir kadın olarak mağdur kadınların sorunları ile ilgilenen STK başkanı olarak kadının düşmanı kadın diyorum. Çünkü; erkeği dünyaya getiren biz kadınlar onlara ne verirsek onu alıyoruz. Yani şiddeti de veren biziz. Sevgiyi veren de biziz.

Çünkü; kadın vardır kocasını Şah eder,

Kadın vardır illallah eder,

Kadın vardır dikeni gül eder,

Kadın vardır sarayı viran eder,

Kadın vardır samanlığı seyran eder,

Kadın vardır her haliyle hayran eder,

Kadın vardır sevdikçe ömrün biter.

HİMYAÇ-DER ailesi olarak inanıyoruz ki Türk kadının başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Şunu da biliyoruz ki han gi meslekten olursa olsun, hangi etnik yapıda olursa olsun sorun tüm kadınlarımızın sorunlarıdır. Türk kadını el ele verirse tüm sorunların üstesinden gelir ve vatana millete hayırlı sevgi dolu nesiller geliştirir. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ederim.

Türk kadınının ve dünya kadınlarının kadınlar gününü şahsım ve yönetim kurulu adına kutlarım, dedi.

Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber