Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 21 Ocak 2015 - 15:03 Yorum: 0

Kanser Kayıtçılığında 20. Yıl Programı

Türk Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkan Yardımcısı Boztaş:

Kanser Kayıtçılığında 20. Yıl Programı

ANTALYA (AA) - Türk Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkan Yardımcısı Güledal Boztaş, Türkiye olarak kanserin farkında olduklarını ve yapılan çalışmalarla kanserin kontrol altına alınabileceğini ancak daha fazla çalışılması gerektiğini söyledi. 

Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Kayıt Merkezi tarafından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde "Kanser Kayıtçılığında 20. Yıl Programı" düzenlendi. 

Türk Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkan Yardımcısı Güledal Boztaş, burada yaptığı konuşmada, kanserin sadece Türkiye için değil, dünya için önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu dile getirdi. 

Kanser Daire Başkanlığı olarak kanserle mücadele konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını anlatan Boztaş, kanser kayıtçılığının da kanserle mücadelede etkin olduğunu kaydetti. Kanser kayıt sistemi ile istatistiki verilere sahip olduklarını anlatan Boztaş, "İstatistiki verilere göre de neyle mücadele ettiğimizi görüyoruz. Kanserin farkındayız, kontrol altına alacağımızı düşünüyorum ama hala çok çalışmamız lazım" dedi. 

Antalya Halk Sağlığı Müdürü Murat Özdemir, kanser kayıt sistemi ile Dünya Sağlık Örgütü standartlarınca kabul gördüğü verilerin Antalya'dan sağlandığını belirtti. Kanserin gün geçtikçe ölüm sebeplerinde birinci sıraya yükselmeye başladığını ifade eden Özdemir, bu doğrultuda kanserin hangi bölgelerde, hangi yaş gruplarında, hangi tür kanser tipi konularında sahada önemli çalışmalar yapıldığını kaydetti. 

Program, "Kanser Epidemiyolojisi" ve "Kanser Kayıtçılığı" oturumlarıyla devam etti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber