Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 02 Mayıs 2016 - 15:49 Yorum: 0

Karabulut; "Kampüse külliye kurulacak"

İ.Ü Rektör Adayı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, projeleri arasında üniversite kampüs alanına Anadolu Medeniyetinin bir yansıması olarak “İnönü Üniversitesi Külliyesinin” bulunduğunu da söyledi.

Karabulut; 'Kampüse külliye kurulacak'

Prof. Dr. Karabulut, ayrıca Malatya’da kayısıda yaşanan pazar sorununa akademik ve bilimsel destek için Kayısı Pazar Araştırma Merkezi’ni de kurarak kent ekonomisine katkı sunacaklarını ifade etti.

İnönü Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, en büyük hedeflerinden birisinin üniversitenin kampüs alanına bir külliye kurmak olduğunu belirterek, “Üniversite camimizin restorasyonu tamamlanarak etrafındaki alanlar düzenlenecek ve ‘İnönü üniversitesi Külliyesi’ kurulacaktır. Bu külliyede kütüphane, çarşı, ezber kabinleri, küçük dinlenme odasının bulunduğu derslikler bulunacaktır. Burası aynı zamanda akademik ve idari personelimiz için Mevlit ve taziye alanı olarak da kullanılabilecektir” dedi.

Prof. Dr. Karabulut, “İnönü Üniversitemiz uluslararası üniversite olma hedefini ortaya koyarken, bununla birlikte kendi manevi köklerini ve ait olduğu medeniyetin kodlarını da unutmamalı. Bilimsel ve akademik alanda dünya ile yarışırken, kendi kültürel zenginliğimizi korumalı ve yaşatmalıyız. Hem bilimsel alanda dünya ile yarışacağız, hem de kendi medeniyetimize sahip çıkacağız” dedi.

EN BÜYÜK SORUNA, AKADEMİK KATKI

İnönü Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Malatya kayısısında en büyük problemin Pazar ve pazarlama sorunu olduğunu söyleyerek, “Kayısı rekoltesi fazla olduğu zamanda Pazar sorunu yaşanıyor, kayısı rekoltesi az olduğu zamanda pazar sorunu yaşanıyor, yada fiyat sorunları ortaya çıkıyor. Dünyanın en iyi ve en kaliteli kayısını üreten Malatyalılar, artık pazarda ve pazarlamada söz sahibi olmalıdır. Fiyatı Malatyalılar belirleyebilmelidir. İnönü Üniversitesi Malatyalılarındır ve üniversite bu konuda Malatyalıların ekonomideki can damarı olan kayısının bu sorununa akademik çözüm bulmak zorundadır. Bu nedenle Kayısı Pazar Araştırma Merkezi’ni kurarak şehrimize üniversite olarak akademik katkı sunacağız” dedi.

Prof. Dr. Karabulut, “Avrupa Birliği ülkeleri ile ABD’ye yapılan kuru kayısı ihracatının azalmasından dolayı gelecek vaat eden yeni pazarlar bulunmasını zorunlu kılmıştır. Bu amaçla yurtdışında yapılan gıda fuarlarında tanıtım çalışmalarına ağırlık verilecektir. Kuru kayısı üreticilerini bir çatı altında toplayarak rekabet yerine ortak bir tavır alınmasını sağlayacak, dış pazardaki gelişmeleri düzenli olarak takip edecek olan Kayısı Pazar Araştırma Merkezi,  reklam ve tanıtım faaliyetlerini de etkin şekilde yürütecektir” şeklinde bilgi verdi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber