Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 20 Kasım 2014 - 11:13 Yorum: 0

"Kesilen 6 bin zeytin ağacı yerine 5 milyon zeytin ağacı diktik"

AK Parti Manisa Milletvekili Yurttaş: "Soma'ya yapılacak santral kurulma süresince kesilen 6 bin zeytin ağacı yerine 5 milyon zeytin ağacı diktik"

'Kesilen 6 bin zeytin ağacı yerine 5 milyon zeytin ağacı diktik'

TBMM (AA) - COŞKUN ERGÜL - AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Soma'da yapılacak santral nedeniyle kesilen 6 bin zeytin ağacı yerine, Manisa genelinde 5 milyon zeytin ağacı diktiklerini söyledi. 

Yurttaş, "Manisa’nın Soma ilçesine bağlı Yırca mahallesinde yapılacak termik santral nedeniyle 6 bin zeytin ağacının kesilmesini" AA muhabirine değerlendirdi. 

AK Parti iktidara geldiğinde 2002'de Türkiye'de zeytin ağacı sayısının 92 milyon olduğunu belirten Yurttaş, sağladıkları teşviklerle zeytin ağacı sayısının 167 milyona çıktığını kaydetti. Yurttaş, Türkiye'nin sofralık zeytinde önemli ülkelerden birisi haline geldiğini, sofralık zeytinde dünya ikincisi, zeytinyağı üretiminde de ilk beşte yer aldığını ifade etti.

Yurttaş, zeytin ağaçlarının kesildiği bölgede santral kurulma çalışması olduğunu anımsatarak, şöyle konuştu:

"Bu santral kurulma süresince orada 6 bin zeytin ağacı kesildi. Manisa'da 15 milyon zeytin ağacımız vardı, biz bunun üzerine 5 milyon daha ilave ederek 20 milyona çıkardık. 20 milyon zeytin ağacının içerisinde, kesilen zeytin ağacı sayısı 6 bin. Burada kurulacak olan bir santral var. Biz zeytin ağacının kesilmesinin taraftarı değiliz ama zeytin kutsal varlıklar değildir, yerinden kaldırılabilir. Kurulacak santralde bin kişi çalışacak, enerji üretimi sağlayacak. Bölge madenlerden faydalanacak, üretime katkıda bulunacak, istihdam oluşturacak ve bölge insanı için de önemli bir gelir kaynağı olacak. Biz kesilen zeytinlerin yerine 5 milyon zeytin ağacı diktik. Manisa zeytin ağacı kesen bir yer gibi gösterilmeye çalışılıyor ama bu doğru değil. Doğru olan Manisa'nın zeytin ağacı sayısı 5 milyon artarak 20 milyon oldu. Artmaya da devam ediyor, her yer zeytin ağacı. Biz zeytin düşmanı değiliz, zeytinin dostuyuz."

Muzaffer Yurttaş, Manisa'da 116 tane zeytinyağı işletmesi olduğunu ifade ederek, "Zeytin insanımızın gelir kaynağı" dedi.

Gediz Ovası'nın bugüne kadar korunmadığını kaydeden Yurttaş, Gediz Koruma Eylem Planı çerçevesinde nehri koruduklarını bildirdi. Yurttaş, derelerin ıslahını yaptıklarını, sanayi organize bölgelerine ve şehirlerin çıkışlarına sıvı atık arıtma tesislerini kurduklarını, bunu zorunlu hale getirdiklerini kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber