Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 20 Mart 2015 - 08:28 Yorum: 0

Kireçtepe Bursa Seyyar Jandarma Şehitliği 24 Nisan'da açılacak

BURSA (AA) - Çanakkale Savaşları'nın yapıldığı Gelibolu Yarımadası'nda Conkbayırı'nda bulunan ve Bursa Büyükşehir Belediyesince yeniden düzenlenen Kireçtepe Bursa Seyyar Jandarma Şehitliği'nin Cumhurbaşkanı...

Kireçtepe Bursa Seyyar Jandarma Şehitliği 24 Nisan'da açılacak

BURSA (AA) - Çanakkale Savaşları'nın yapıldığı Gelibolu Yarımadası'nda Conkbayırı'nda bulunan ve Bursa Büyükşehir Belediyesince yeniden düzenlenen Kireçtepe Bursa Seyyar Jandarma Şehitliği'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenle 24 Nisan'da yeniden ziyarete açılacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, mart ayı olağan meclis toplantısında son bir aylık faaliyetler ve yatırımlar hakkında üyeleri bilgilendirdi.

Altepe, baştan sona yeniden düzenlenen Kireçtepe Bursa Seyyar Jandarma Taburu Şehitliği'nin 24 Nisan'da yeni yüzüyle ziyarete açılacağı bilgisini verdi.

Açılışın devlet yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşmesini beklendiklerini belirten Altepe, "Çanakkale Kara Savaşları'nda en çok şehit veren il Bursa. Conkbayırı'nda bulunan şehitliğin düzenleme çalışmaları bitti. Yaklaşık 10 bin metrekare alanda çalışma yaptık. İnşallah 24 Nisan'da kara savaşları anma programı çerçevesinde açılışını yapacağız. Açılış için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na davetiye gönderdik" ifadesini kullandı.

Toplantıda, meclis üyelerine içinde Kireçtepe Şehitliği'nden alınan toprak, şehit isimlerinin yazıldığı künye ve kitapçık ile anahtarlığın bulunduğu birer hediye paketi takdim edildi.

Altepe, aynı hediyelerin 24 Nisan'da Bursa Seyyar Jandarma Şehitliği'nin açılışına gelecek davetlilere de verileceğini duyurdu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber