Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 22 Ekim 2014 - 11:23 Yorum: 0

Kırşehir yenilenecek "Japon Bahçesi" ile turist çekecek

Kalehöyük Arkeoloji Müzesi'nin de içinde bulunduğu Japon Bahçesi, Uzak Doğu'dan daha çok turist çekmek için peyzaj mimarı Kiyoshi Komatsu tarafından yeniden düzenlenecek

Kırşehir yenilenecek 'Japon Bahçesi' ile turist çekecek

KIRŞEHİR (AA) - AYKUT AKTAŞ - Kaman ilçesinde Japonya Dışişleri Bakanlığının desteği ile oluşturulan, içinde Kalehöyük Arkeoloji Müzesi'nin de yer aldığı Japon Bahçesi 10 ay sürecek çalışmayla yeniden düzenlenecek.

İlçenin Çağırkan köyündeki Japon Bahçesi'nin yeniden düzenlenmesi görevini üstlenen peyzaj mimarı Kiyoshi Komatsu, kente yerleşti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Yıldız Eraslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çağırkan köyü arazisi içinde bulunan höyükte 1986 yılından bu yana Japon bilim adamlarının başkanlığında kazı çalışması yapıldığını söyledi.

Kazının ilin tarihine ışık tuttuğunu belirten Eraslan, "Burada yaklaşık 30 yıldır süren çalışmalar sayesinde çok güzel bir alan oluşturuldu. Kazı alanı içinde aynı zamanda Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi ve Japon Bahçesi de yer alıyor" dedi.

Eraslan, Kırşehir'e, Uzakdoğu ülkelerinden daha çok turist çekebilmek amacıyla Valilik ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde, Japon Bahçesi'nin yeniden düzenleneceğini vurgulayarak, bahçedeki çalışmanın, Japonya'dan gelen peyzaj mimarı Kiyoshi Komatsu tarafından gerçekleştirileceğini ifade etti.

- Çalışma, Kasım ayında başlayacak

Peyzaj mimarı Kiyoshi Komatsu ise Kırşehir'e geldiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Çalışmaya Kasım ayının ilk haftasında başlanacağını ve tamamlanana kadar da Kaman ilçesinde yaşayacağını belirten Komatsu, "Japon Bahçesi, yürütülecek çalışma ile tamamen yenilenecek. Yaklaşık 10 ay sürecek çalışma sonucunda Japon Bahçesi'nin çok daha güzel hale geleceğine inanıyoruz. Yeniden düzenlenecek bahçeye turistlerin daha çok ilgi göstereceğini tahmin ediyoruz" dedi.

Japon Bahçesi içine 2010 yılında yapılan höyük şeklindeki Kalehöyük Arkeoloji Müzesi'nde Demir Çağı, Hitit ve Asur Ticaret Kolonileri, Eski, Orta ve Geç Tunç Çağı ile Osmanlı eserleri bulunuyor. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber