Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Kasım 2016 - 11:44 Yorum: 0

Konya SMMMO ile İŞ-KUR girişimcilik kursları için protokol imzaladı

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) ile Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞ-KUR) girişimcilik kursları için protokol...

Konya SMMMO ile İŞ-KUR girişimcilik kursları için protokol imzaladı

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) ile Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞ-KUR) girişimcilik kursları için protokol imzaladı.

Kendi işyerini açmak isteyen kişilere yönelik olan girişimcilik kursları protokolü Konya SMMMO binasında gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen protokol ile ilgili konuşan Konya İŞ-KUR İl Müdürü Emrah Keleş, Konya İŞ-KUR olarak iş arayan işsiz kişiler ile işçi arayan işverenler arasında istihdam oluşturmak ve işsizliği önlemek adına birçok proje gerçekleştirerek, meslek eğitim kursları düzenlediklerini söyledi. Oluşturulan meslek eğitim kurslarında görülen derslerin sonrasında kişilere bazı belgeler verip kendi iş hayatına yönelik çalışmalar yaptıklarını söyleyen Keleş, "Bunlardan başlıcaları, ayrıca kendi işyerini kurmak isteyen 18 yaşını doldurmuş Türk vatandaşlarımızın girişimcilik kursları düzenleyerek kendilerine toplam dört gün içinde 32 saatten oluşan bir kurs düzenlemekteyiz. Bu kursu düzenlerken kişilerin kendi projelerini hazırlamaya yönelik nasıl oluşturabileceklerini ve buna benzer değişik toplam 32 saatlik kurstan oluşmaktadır. Bu kurslarımız bittikten sonra girişimcilik belgesini vermekteyiz. Bu girişimcilik belgelerini aldıktan sonra kendi projelerini hazırlayan kişilerin KOSGEP üzerinden kendi işyerlerini kurmaya ve destekleri almaya yönelik bir programdır" dedi.

Kurslardan 2016'da bin 313 kişi yararlandı

Bu programlardan 2016 yılında toplam bin 313 kişiyi faydalandırdıklarını söyleyen Keleş, "Toplamda 51 adet kurs açtık ve bunlardan 904 bay ve toplam 409'da bayan olmak üzere toplam bin 313 faydalandırdık. Bu programlarımız Konya Serbest Mali Müşavirler Odası Başkanlığı'mızla birlikte yürütmekteyiz. 2017 içerisinde de bu programları yürütmeye yönelik ayrıca bugünkü oluşturduğumuz bu protokolü imzalamış bulunmaktayız. Konya Serbest Mali Müşavirler Odası Başkanımıza bu desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. 2017 içerisinde bu programın yeni girişimcilere hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

"Konya SMMMO olarak girişimcilerin yanındayız"

Protokol hakkında konuşan Konya SMMMO Başkanı Seyit Faruk Özselek ise, "Bizler mali müşavirlik mesleğine ve meslektaşımıza hizmetin yanında aynı zamanda İŞ-KUR ile birlikte iş kurmak isteyen genç girişimci kardeşlerimize de projeler üretiyoruz. Konya Mali Müşavirler Odası olarak her zaman genç girişimcilerin yanındayız. Geçmiş yıllarda yaptığımız girişimcilik kurslarımızı önümüzdeki dönemde de düzenlemeye devam edeceğiz. Girişimcilik eğitimleri de bu güne kadar 44 grupta toplam 1100 kişinin eğitimlerini başarıyla İŞ-KUR İl Müdürlüğümüzle birlikte tamamladık. Mesleki mevzuatların haricinde bu tür programları düzenleyerek hem istihdama destek vermeye hem de sosyal sorumluluk görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Gerçekleştirilecek eğitimlerde bütün girişimcilerin iş kurmaları ve yürütmeleri konusunda bilgi beceri sahibi olmaları yatırım süreçlerini bilinçli yürütmeleri ve iş planlarına hazırlayabilecek deneyimlerini kazanmalarını amaçlamaktadır. Yine bu amaçlar doğrultusunda girişimcilik eğitimlerimizi 2017 yılında da devam ettirmek üzere protokolümüzü imzalıyoruz. Ben protokolümüzün yeni iş kuracak gen girişimci kardeşlerimize İŞ-KUR İl Müdürülüğü'ne odamıza ve bütün memlekete hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Konya SMMMO ile İŞ-KUR girişimcilik kursları için protokol imzaladı

Konya SMMMO ile İŞ-KUR girişimcilik kursları için protokol imzaladı

Konya SMMMO ile İŞ-KUR girişimcilik kursları için protokol imzaladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber