Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 26 Mayıs 2018 - 14:33 Yorum: 0

Lise öğrencisi okul laboratuvarında civciv yetiştirdi

Sultanbeyli'de 10'uncu sınıf öğrencisi Hakan Durmaz okul laboratuvarında yaptığı deneyle civciv yetiştirmeyi başardı.

Lise öğrencisi okul laboratuvarında civciv yetiştirdi

Sultanbeyli'de 10'uncu sınıf öğrencisi Hakan Durmaz okul laboratuvarında yaptığı deneyle civciv yetiştirmeyi başardı.

Sultanbeyli Türk Telekom Şehit Murat Naipoğlu Anadolu Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi Hakan Durmaz, okul laboratuvarında öğretmenlerinin gözetiminde civciv yetiştirmeyi başardı. Laboratuvar ortamında deney yapan Hakan Durmaz'ın yaptığı çalışma sonrasında 27 tane civciv yumurtalarından çıktı. Öğrencisinin başarısı sonrasında okul yönetiminin kuluçka makinesiyle yapılan deneylere devam edip bahçede civciv üretmeye devam edecekleri öğrenildi.

"Bulunduğum okulda bu deneyi başarıya ulaştıran ilk öğrenciyim"

21 gün boyunca sürdürdüğü titiz çalışma sayesinde ilk kez civciv üretimini gerçekleştirmeyi başaran öğrenci Hakan Durmaz, "Deneyde önce yumurtayı keserek bunları inceledim. İlk önce beyni olduğunu, gözü olduğunu gözün beyinden daha büyük olup daha sonra küçüldüğünü bunları görerek bilinçlendim. Bu bilinci arkadaşlarıma da aşılamak istedik. Videosunu çektik, bu projeyi arkadaşlarımıza da sunduk. Bu deneyin amacı embriyonun gelişimini inceleyip en son 1 tane sağ bırakmaktı. Ben de sağ bıraktım. Sağ bıraktıktan sonra öğretmenim, müdür yardımcılarım ve müdürüm bunu destekledi. Çünkü bulunduğum okulda ilk defa bu deneyi başarıya ulaştıran öğrenci bendim" dedi.

"Bu deneyle arkadaşlarımıza hayvan sevgisi aşılamış olduk"

Bu deney ile aynı zamanda arkadaşlarına hayvan sevgisi aşılanmasını da sağladıklarını söyleyen Hakan Durmaz, "Daha sonra arkadaşlarımız yem getirdiler, suluk getirdiler. Artık hayvanlardan korkan arkadaşlarımız elleriyle su veren, yem veren arkadaşlarımız oldu. Şu an herkes civcivleri alıp bakmak istiyor. Arkadaşlarımıza hayvan sevgisini aşılamış olduk. Bu gerçekten mutlu etti. Bu deney için bana fırsat sunan Seda öğretmenime, müdür yardımcılarıma ve müdürüme çok teşekkür ederim. Civcivlerin gelişmesinde ve ihtiyaçlarını gidermelerinde görev alan arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Deney sonunda sağ bırakılan embriyolardan civciv çıktı"

Biyoloji dersinde proje ödevi olarak bu deneyi seçtiklerini ve öğrencilerinden Hakan Durmaz'a verdiklerini söyleyen Biyoloji öğretmeni Seda Güney, "Tavuk embriyosunun 21 günlük gelişimi proje ödevini 10 sınıf öğrencilerimizden Hakan Durmaz'a verdik. Hakan bu deney boyunca laboratuvarda kuluçka makinesinde 1. gün, 3. gün, 5. gün, 7. gün, 15. gün gelişimlerini inceledi. Deneyin sonunda da birkaç embriyoyu sağ bıraktı. Civciv çıktı. Deney başarılı olunca bu sefer bir proje başlatmak istedik" şeklinde konuştu.

"Organik bir tavuk üretimi oldu"

Öğrencilere imkan sağlandığı zaman başarılı projelere imza atabileceklerini söyleyen Okul Müdürü Zekeriya Koçak ise, "Biyoloji öğretmenimiz öğrencilerine bir proje ödevi vereceğini ve bunun civciv çıkması ile ilgili olduğunu söyledi. Laboratuvarda ve okul bahçesinde bize imkan sağlar mısın, diye söylediklerinde bende okulumuzun her türlü imkanları size hazırdır dedim. Çalışmalara devam ettik, bu civcivler çıktı. Civcivleri belli bir süre büyüttükten sonra okul bahçesini açtık. Okul bahçesinde 27 tane civcivimiz çıktı. Hepsi de yaşıyor. Organik bir tavuk üretimi oldu. Bundan sonraki çalışmalarımızda da bunların yanına farklı çalışmalar katarak doğal üretime arkadaşların katkı sağlayacağını umuyorum" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber