Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 21 Aralık 2012 - 00:03 Yorum: 0

Malatya Belediyesi ve Karayolları arasında koordinasyon kopuk

Malatya’nın ulaşım ve trafik sorunlarına çözüm yolunda üretilen projeler arasında yer alan Kuzey Çevre Yolu Projesi’nde toplulaştırma çalışmalarının 2013 yılının Nisan ayında tamamlanacağı belirtildi.

Malatya Belediyesi ve Karayolları arasında koordinasyon kopuk

TOPLULAŞTIRMA NİSAN’DA BİTİYOR

Malatya’nın ulaşım ve trafik sorunlarına çözüm yolunda üretilen projeler arasında yer alan Kuzey Çevre Yolu Projesi’nde toplulaştırma çalışmalarının 2013 yılının Nisan ayında tamamlanacağı belirtildi.

YAPIM İŞİ İHALESİ GECİKTİ

Malatya’nın ulaşım ve trafik sorunlarına çözüm yolunda üretilen yaklaşık 350 Milyon TL’lik Kuzey Çevre Yolu Projesi’ndeki 54 kilometrelik güzergâhın bazı bölümlerindeki 18 uygulamasının kaplumbağa hızıyla ilerlemesinin Karayolları tarafından yapılması planlanan yapım işi ihalesinin de gecikmesine neden olduğu belirtildi.

SIKINTIYI İLETTİK, HIZLANDIRILMASINI İSTEDİK

AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, "Geçen hafta Karayolları Genel Müdürlüğü’ne Kuzey çevre yolundaki toplulaştırmadan dolayı sıkıntıyı ilettik ve hızlandırılmasını istedik. Kuzey çevreyolunun hızlandırılmasını istedik.2013 yılının Nisan ayında toplulaştırma bitip, ihalesinin yapılması ve belli bir etabını bitirileceği bizlere ifade edildi’’ dedi. Edinilen bilgilere göre, Malatya - Elazığ karayolu Pütürge ilçesi yol ayrımı kavşağından başlayıp şehrin kuzeyinden geçen ve Sivas yoluna bağlanacak olan 54 kilometre uzunluğundaki kuzey çevre yolu projesinde Mega Mühendislik firması tarafından 17 adet çeşitli açıklıklarda köprü uygulama projesi hazırlandığı öğrenildi.

VAN’DAKİ DEPREM KONUTLARI KADAR MALATYA’YA TOKİ KONUT YAPACAK

Başkan Bülent Tüfenkci, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın Türkiye'nin en kapsamlı kentsel dönüşüm projelerinden birini Malatya'da hayata geçireceğini,220 hektarlık alanın gecekondulardan temizlenerek, depreme dayanıklı ve modern 14 bin konut inşa edileceğini kaydetti. Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım'da meydana gelen 7.2 ve 5.6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından yapımı tamamlanan konut sayısı kadar Malatya’da TOKİ’nin konut yaptığını kaydeden Tüfenkci,‘‘5 Mayıs 2008'de TOKİ ile Malatya Belediyesi arasında imzalanan protokolle Malatya'da uygulamaya konulan Beydağı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi, TOKİ'nin ülke çapında uyguladığı en kapsamlı kentsel dönüşüm projelerinden birdir diyebilirim. Proje kapsamında Beydağı Mahallesi ile Yamaç Mahallesi'nin tamamı ile Fırat Mahallesi'nin de bir kısmına yönelik tespit, değerlendirme ve projelendirme çalışmaları tamamlandı. "Beydağı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesiyle" 220 hektarlık alanda yer alan 4 bin gecekondu ve denetimsiz yapı temizlenerek yerlerine yaklaşık 14 bin konut inşa edilecek. Projenin ilk ayağında ihalesi yapılan 568 konut bitirilme seviyesine getirildi. Konutlar, 85, 90, 120 ve 131 metrekare büyüklüğünde, 4 farklı tipte inşa ediliyor ve 2013 yılının ortalarında teslimatı yapılacak diye ümit ediyorum. Fakat kentsel dönüşümde Malatya’da bugüne kadarki sıkıntıların yaşanmasında başlangıcının sakat olmasının etkisi çok büyük ve bu durumu düzeltmekte epeyce bir zaman aldı.’’dedi.

BELEDİYE İLE KARAYOLLARI ARASINDA KOORDİNASYONSUZLUK VAR

Malatya Belediyesi ve Karayolları işbirliği ile yapılmakta olan Malatya'nın batı girişi çevre düzenleme, yol yapımı ve genişletme çalışmalarında yaşanan aksaklıkların belediye ile Karayolları arasındaki koordinasyon kopukluğundan kaynaklandığını söyleyen Başkan Tüfenkci, ‘‘Biz Ankara’ya gittiğimizde milletvekillerimizle görüştük ve bu noktada Karayolları’nı sıkıştırmalarını istedik. Belediye başkanımızda bizimle birlikteydi. Malatya’nın şansızlığımıdır nedir müteahhit noktasında bir zafiyet var. Ayrıca bir koordinasyonsuzlukta var. Belediye ile karayolları koordine yapamamış gözüküyorlar. Belediye ile görüştüğümüzde farklı bir cevap alıyoruz, Karayolları ile görüştüğümüzde ise daha farklı bir cevap alıyoruz.Biraz daha hızlandırılacak önümüzdeki dönemlerde’’ifadesinde bulundu.(Malatya Sürmanşet)

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber