Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 25 Mart 2013 - 23:03 Yorum: 0

Malatya çok değerli devlet ve siyaset adamı yetiştirdi

İçişleri Bakanlığı eski Müsteşarı ve Malatya eski Milletvekillerinden Galip Demirel, Malatya eski Valisi ve Türk İdareciler Derneği Genel Başkanı Saffet Arıkan Bedük Vali Şahin’i makamında ziyaret etti

Malatya çok değerli devlet ve siyaset adamı yetiştirdi

MALATYA GÜNCEL - İçişleri Bakanlığı eski Müsteşarı ve Malatya eski Milletvekillerinden Galip Demirel, Malatya eski Valisi ve Türk İdareciler Derneği Genel Başkanı Saffet Arıkan Bedük ile Vakıflar Genel Müdürlüğünden emekli bürokrat Yusuf Doğru Vali Vasip Şahin’i makamında ziyaret etti.

Ziyaret esnasında bir açıklama yapan Demirel; “Malatya’da yapılacak bir toplantıya iştirak etmek için geldik, bu vesile ile de sayın valimize nezaket ziyaretinde bulunduk. Malatyalı hemşerilerime gönülden saygılar, sevgiler ve selamlar sunuyorum.” dedi.

Malatya eski Valisi Bedük’de, “Özlem gidermek üzere geldim, nezaket ziyaretinde bulunuyoruz, Malatya’ya dün akşam geldiğimden bu yana gözlemlediğim kadarı ile bir değişiklik gördüm, ana caddelerin genişliği ve şehirleşme anlayışını olumlu değerlendirdim. Bu olumlu izlenimlerle sayın valimizi ziyaret ediyoruz, sayın valimiz Malatya’yı çok iyi tanıyor, Malatya ve Malatya’lılar her türlü hizmete layık bir şehir ve şehirlidir. Fevkalade başarılı ve tecrübelide olduğuna inandığım değerli valimizin Malatya’ya çok güzel hizmetler vereceğine inanıyorum. Hem meslektaşım olması itibariyle hem de vali yardımcıları ve diğer birlikte çalıştıkları arkadaşları ve daire müdürleri ile birlikte güzel hizmetler verip Malatyalılarımızı memnun edeceklerine inanıyorum. Malatya çok değerli devlet ve siyaset adamı yetiştirdi, İsmet İnönü’yü, benim çok saydığım sevdiğim rahmetli Özal’ı yetiştirdi. Daha nice devlet ve siyaset adamı yetiştirdiği gibi aynı zaman da özel sektör’de de başarılı işadamları yetiştirdi. Devlet adamları arasında şu anda bize yakın olarak Galip Demirel, Galip Demirel mesleğe çok büyük katkısı olduğu gibi meslektaşlarımızın yetişmesinde de çok büyük katkıları olan değerli bir kişi. Bütün Malatya’lılara en iyi dileklerimle sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Doğru ise yaptığı konuşmada “Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Genel Müdür Yardımcılığı dönemlerimde ilimize hizmet etmeye çalıştım, Sayın Demirel abimizle birlikte Adana’da hemşerilerimizle birlikte bir toplantıya katıldıktan sonra Osmaniye ve Kahramanmaraş’ıda ziyaret ederek memleketimize geldik. Sayın Valimizin ismini Düzce Valiliğinden ve bu güne kadar yaptığı güzel çalışmaları nedeni ile duyuyoruz, kendisine buradaki görevinde hem hayırlı uğurlu olsun demek için hem de görevinde başarılar dilemek için ziyarette bulunduk. Gördüğümüz gibi pırıl pırıl vali yardımcılarımızdan oluşan bir kadro ile çalışıyor olmasından da çok mutlu olduk.” dedi.

Vali Şahin, “ Bu gün çifte mutluluğu yaşıyorum, Sayın Müsteşarımız meslekte bizim gerçekten herkesin ihtilafsız tecrübesini kabul ettiği ve sevgisini kazandığı bir duayenimiz. Hem Malatya’lı olması sebebiyle bizim içinde bir onur, kendilerini burada misafir etmekten ayrı bir şeref duyuyoruz. Her geldiğinde bizim için ayrı ve özel bir gün oluyor, teşekkür ediyoruz kendilerine. Bu gün başka özel bir gün daha yaşıyoruz sayın Valimiz buradalar, benimde yanında Kaymakamlık yapma şerefine erdiğim gerçekten o dönem kendisinden idarecilik adına çok şey öğrendiğim bir valimizdi. O gün bu gün irtibatımı ben hep kesmemeye gayret ettim. Her seferinde sayın valimizden bir şeyler almaya, bir şeyler nasiplenmeye çalıştım. Ben Pütürge Kaymakamlığım döneminde kendilerinden çok büyük destekler görmüştüm. Bu gün burada kendisini ağırlıyor olmaktan ayrı bir şeref duydum. Vakıflar Genel Müdür Yardımcıları dan emekli hemşerimiz Yusuf bey hem ülkemize hem de Malatya’ya çok büyük hizmetleri olan, büyük gayretleri olan ve halen de bir takım çalışmalar içerisinde bulunan bir insan, kendisini de burada görmekten şeref duydum hoş geldiniz diyorum.” dedi.

Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber