Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ramazan Durmuş

Malatyalı olmanın ayrıcalığını yaşatalım!

27 Ocak 2011 - 22:06 Yorum: 2

 

Anadolu üreticiliğini unuttuğundan bu yana yoksul…

Anadolu, Devletten gelecek sosyal yardımlara umudunu bağlayan bir hayat sürmenin ezikliğini yaşıyor.

Anadolu, geçmişteki eğitim sistemini bile özlüyor. En azından köyünde, beldesinde, ilçesinde kendisiyle kafa kafaya veren öğretmenin hasretinde... Çünkü şimdilerde öğretmenini bile yanında bulamıyor. Çok aklı erenler öğretmeni köylümden uzaklaştırmışlar, her ne akılsa?

Köye, beldeye, ilçeye hizmeti sadece vatandaşa sosyal yardımla özdeşleştiren yetkililer, öğretmenimin Türk köylüsüne örnek kılavuzluk yapmasını çok görmüşler...

Daha önce de sık sık yazdığım “70 kilometre” ucubesi yüzünden şimdilerde Türk köylüsü, öğretmenini sabah okuluna mahmur gözlerle gelen, okul bittiğinde de apar topar dönen biri olarak tanıyor.

Ama bu öğretmenler arasında vatandaşla özdeşleşen, onların dertleriyle dertlenenler de var. İşte onlardan birinden bana gelen önemli mesaj...

Beldesindeki ilköğretim okuluna destek istiyor. Beldesindeki çocukları günümüzün kitapları ile tanıştıracak bir kütüphane istiyor. Kitap bağışı kampanyası başlatan Malatyalı öğretmen ve eşinin gayretine yürekten kutluyorum.

‏İşte gelen mesaj diyor ve tüm Malatya sivil toplum örgütlerinin katkılarını bekliyorum:

“Herşeyden önce Allah'ın selamı ile hepinizi selamlarım. Polis memuru olarak görev yapmaktayım. Eşim 6 Aralık 2010’daki öğretmen atamalarında Şanlıurfa ili Bozova ilçesi Yaylak Beldesi’ndeki Yaylak İlköğretim Okulu’na din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak atandı.

Görev yapmakta olduğu okul maddi imkansızlıklar içinde okumaya çalışan, taşımalı eğitimle okumak için her gün sabah 05:45 sıralarında “Hepimizin uykularımızın belki de en tatlı olan yerinde” kalkıp birşeyler öğrenmek için okula gelen öğrencileri olan bir okuldur. Her şeye rağmen birşeyler öğrenmenin azim ve gayreti içerisinde olan bu yavrucakların okula gelirken yaşadıkları sıkıntıları, maddi imkansızlıkları dile getirmek bir tarafa “Allah’a şükür en azından öğretmenimiz var, onlar bize herşeyi anlatır, öğretir” şeklindeki söylemleri dahi insanı bu küçük yüreklerin okumaları için birşeyler yapma gayreti içerisine itiyor.

Bu bağlamda eşim ve ben, eşimin rehber öğretmeni olduğu sınıfın kırtasiye ve diğer ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Ancak bu yeterli olmuyor. Çünkü okulda ilköğretim 6.-7.-8. sınıf seviyesinde 20 adet daha sınıf var ve bizim bunların hepsine yardımcı olabilmemiz imkansız.

Okulumuzda bir adet kütüphane olduğunu gördüğünde eşimin içi kıpır kıpır oldu. Bu sevinçle kütüphaneye girerken yaşadığı düş kırıklığı inanın kelimelerle anlatılamayacak kadar zor bir durumdu. İçerideki kitapların çok eski olduğunu ve öğrencilere herhangi bir katkıda bulunmayacak kitaplar olduğunu gördüğünde dünya eşimin başına yıkılmıştı.

Ne yapabiliriz diye düşündük. Okul müdürüne konuyu ilettiğimizde kendisi de bu konuda ilçe milli eğitim, belde belediyesi ve kaymakamlıkla görüşmeler içerisinde olduğunu ancak olumlu cevaplar alamayacağını düşündüğünü ifade etti.

Bir kez daha hayal kırıklığı yaşadık. Ancak pes etmemeli ve bu küçük yavruların okumalarına katkıda bulunmak için birşeyler yapmalıyız diye düşündük. Okulun kütüphanesine kitap kazandırabilmek için bir gayretin içerisine girdik. Bu bağlamda bir çok çalışmamız oldu ve aklımıza Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB)'deki büyüklerimizin bize yardımcı olabileceği şeklinde bir düşünce geldi. Biz de bu durumdan MASTÖB’ün değerli yönetim kurulunun ve üyelerinin haberdar olması durumunda bizlere yardımcı olabileceklerini düşündük.

Yapacağınız yardımlarla bizlere Malatyalı olmanın ayrıcalığını yaşatacağınız için yapacağınız her türlü kitap bağışı için şimdiden teşekkür ederiz.

Hepinizin yapacağı yardımların Allah katında boşa gitmemesi duası ile hepinizi Rabbim'e emanet ederiz. Çalışmalarınızda başarılar dileriz. Sevgi ve saygılarımızla...”

* * *

İletişim için: Yaylak İlköğretim Okulu Yaylak Beldesi/Bozova/Şanlıurfa adresine ya da

0 414 717 30 55 nolu telefona ulaşabilirsiniz.

İletişim ve detaylı bilgi için ise öğretmenimizin0 554 592 71 44 nolu telefonuna ulaşabilirsiniz.

Haydi Malatya, Şanlıurfa’mızın bu şirin beldesine bir gönül köprüsü kuralım ve Malatyalı olmanın ayrıcalığını yaşatalım.

YAZARIN DİĞER YAZILARI