Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 25 Mayıs 2015 - 11:02 Yorum: 0

Malvarlığını açıklayan sadece 31 aday var

Uluslararası Şeffaflık Derneği ve 16 sivil toplum kuruluşu, temiz siyaset için milletvekili adaylarının mal varlıklarını açıklamasını istedi. Çağrıya binlerce aday arasında sadece 31 isim yanıt verdi.

Malvarlığını açıklayan sadece 31 aday var

Uluslararası Şefaflık Derneği’nin, partilere ve milletvekilleri adaylarına, ‘mal varlıklarınızı ve seçim bütçenizin kaynağını açıklayın’ çağrısının üzerinden 2 ay geçmesine rağmen şu ana kadar varlığını açıklayan aday sayısı 31.

İstanbul 3. Bölge’den bağımsız aday mimar Berkan Çelik mal varlığını açıklayan ilk isim olurken. “Umudun Adayı” sloganıyla yola çıkan Çelik, seçim kampanyası için banka kredisi çekmişti. Çelik’i, CHP’nin Roman adayı Özcan Purçu ve AKP’nin Roman adayı Cemal Bekle, HDP’nin İstanbul adaylarından Deniz Zarakolu takip ediyor. Çağdaş Ses'in haberine göre, açık siyaset gönüllüleri ise hayal kırıklığı yaşıyor. “Eski eşim duyar, haciz gönderir” diyenler, “Seçmen günde on kez arıyor, açıklarsam yirmi beş kez arar” ya da “Arkadaşlarım töhmet altında kalır”, “Parti disiplini” bahanesine sığınanlar dahil, akıl almaz yorumlarla karşılaşmışlar.

Türkiye’de bu bildirimi zorunlu kılan herhangi bir mevzuat bulunmuyor. İşte bu kampanya, seçmene hesap veren açık siyaset anlayışını geliştirmeyi, haksız zenginleşmelerle yolsuzluğun önüne geçmeyi amaçlıyor. “Açıkla” sloganıyla 2 ay önce başlatıldı. 16 sivil toplum örgütünün oluşturduğu Açık Koalisyon tarafından yürütülüyor. Çağrıya, CHP ve HDP yakın ilgi göstermiş. Görüşme talebini, liderlerden yalnızca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ kabul etmiş. Kılıçdaroğlu, daha sonra, kendi internet adresinden mal varlığını açıklamış. HDP’nin Van’daki 7 adayı bu çağrıya kulak vermiş. Kampanya, change.org’da imzaya açılmış durumda. Mal varlıklarını açıklamak isteyen adaylar www.aciksecin.com’dan bu formlara ulaşabilir.

Mal varlıkları ve/veya seçim kampanyası bütçelerini kamuoyuna açıklayan milletvekillerimizin illere göre alfabetik listesi: (Adayların mal varlıklarını görmek için isimler üzerine tıklayınız)

Batman

Ferit Tunç-Bağımsız

Diyarbakır

Burhan Altay-CHP

Çağlar Demirel-HDP

Edib Berk-HDP

Feleknas Uca-HDP

Gündoğan Nemrutluoğlu-CHP

Mehmet Sıddık Çakar-CHP

Muhsin Koçyiğit-CHP

Nesrin Hilal Şanlı-HDP

Nimetullah Erdoğmuş-HDP

Nursel Aydoğan-HDP

Ziya Pir-HDP

İstanbul

Arda Karapınar-3. Bölge-LDP

Aykut Erdoğdu-2. Bölge- CHP

Berkan Çelik- 3. Bölge-Bağımsız

Cihan Deniz Zarakolu-2. Bölge -HDP

Halil Savda- 3.Bölge-HDP

Zakir Batuhan Aydagül-2. Bölge- Bağımsız

İzmir

Cemal Bekle – AkParti

Özcan Purçu – CHP

Kocaeli

Sinan Odabaş- HDP

Manisa

Özgür Özel- CHP

Mardin

Enise Güneyli – HDP

Şırnak

Ferhat Encü-HDP

Van

Adem Özcaner-HDP

Lezgin Botan-HDP

Remzi Özgökçe-HDP

Selami Özyaşar-HDP

Tuğba Hezer-HDP

Yeliz Yıldırım-HDP

Yurdusev Özsekmenler-HDP

Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber