Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 20 Ağustos 2014 - 13:43 Yorum: 0

Meclis 28 Ağustos'tan sonra çalışacak

AK Parti Grup Başkanvekili Canikli, 28 Ağustos'tan sonra kamuoyunda Torba Kanun Tasarısı olarak bilinen tasarıyı kanunlaştırmak için çalışacaklarını bildirdi.

Meclis 28 Ağustos'tan sonra çalışacak

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, kamuoyunda Torba Kanun Tasarısı şekilde isimlendirilen tasarıyı, Cumhurbaşkanın ahit töreni bulunan 28 Ağustos'tan sonra yasalaştırmayı planladıklarını bildirdi.

Canikli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamuoyunda Torba Kanun Tasarısı şekilde isimlendirilen İş Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Tasarı konusunda bilgi verdi.

Tasarıyı, 28 Ağustos'tan sonra yasalaştırmayı planladıklarını bildiren Canikli, tasarının yasalaşmasının 1 Ekim'den sonra başlayacak yeni yasama yılına kalmayacağını, kamuoyunda yoğun bir beklenti bulunduğunu kaydetti.

Canikli, tasarının ciddi düzenlemeler içerdiğine işaret ederek, 'Soma'dan tutun da yapılandırmaya kadar, 40 bin muallim atamasından, bir takım özlük, sosyal olanaklar veren düzenlemelere kadar milyonlarca insanı ilgilendiriyor' dedi.

Meclis'in meslek takvimini henüz kararlaştırmadıklarını belirten Canikli, sözlerini şöyle sürdürdü:

'29, 30 Ağustos mu, 1 Eylül mü olur bilmiyorum fakat süreç arasında 1 Ekim'i beklemeden,  28 Ağustos ile başlayan o hafta arasında tasarıyı görüşmeyi planlıyoruz. Mükellefler yapılandırmayı bekliyor, vergi tahsilatı da gecikiyor. O da ayrı bir sıkıntı. Hem Soma ile ilgili mağduriyeti bulunan kardeşlerimizin bu sıkıntılarının giderilmesi, madencilerle ilgili iyileştirmelerin bir an öncelikle devreye girmesi, yapılandırmadaki mükelleflerimizin durumunu sonuçlanması, muallim atamaları... Bütün bunlar için bir an önce, 28 Ağustos'tan sonra, kısa zaman arasında bunu inşallah yasalaştırmayı planlıyoruz. 1 Ekim'e bırakmayacağız.'

'8-10 seçenekli bir takvim hazırladık' 

Canikli, Meclis'in yeni kurulacak hükümetin güvenoylamasına yönelik takvimin netleşip netleşmediği sorusu üzerine, taslak bulunduğunu belirtti. Canikli, fakat sürecin, kabinenin kurulmasının Resmi Gazete'de yayımlanmasından sonra başladığını anımsattı.

Yeni Başbakan'ın kabinesini Cumhurbaşkanı'na sunacağı tarihin ciddi olduğunu vurgulayan Canikli, '7 gündelik sürenin tamamı kullanılacak mı kullanılmayacak mı? Hükümet programı belki 3, belki 4. günde okunmak istenebilir. 8-10 seçenekli bir takvim hazırladık' dedi.

Canikli, tek maddelik CMK ile ilgili düzenlemeyi de görüşeceklerini bildirdi.

Ancak tüm bunların görüşme takviminin, kabinenin Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihin ve yeni kurulacak hükümetin hükümet programını hangi gün okunacağını bildirdiği tarihin bilinmesi gerektiğini vurgulayan Canikli, tüm bunlardan  sonra netlik kazanacağını kaydetti.  

Canikli, bir gündelik işlerinin bulunduğunu, torba tasarının son kısmı kesintisiz başlayıp, sabah, öğlene kadar devam edip, bitirebileceklerini vurguladı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber