Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 27 Kasım 2014 - 18:33 Yorum: 0

Meclis Soruşturma Komisyonu Bağış'ı dinledi

Dört eski bakanla ilgili meclis soruşturmasında, eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış komisyona savunmasını verdi.

Meclis Soruşturma Komisyonu Bağış'ı dinledi

Dört eski bakanla ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu, eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ı dinledi.

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar  ve Bağış hakkındaki iddiaları araştırmak amacıyla kurulan Soruşturma Komisyonu, AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü başkanlığında toplandı. 

Erdoğan Bayraktar'ın peşinden bugün de Bağış, Meclis Soruşturma Komisyonu'na savunmasını verdi.

Bağış, yaptığı açıklamada, komisyona beyanda bulunmak ve sorulara yanıt eda etmek üzere çağrı edildiğini anlatım etti.

Hakkındaki isnat ve iftiralar ile ilgili komisyona bilgi verdiğini belirten Bağış, 'Komisyon üyelerinin tahkikat önergesinde yer sektör fiiller ile ilgili bütün sorularına içtenlikle yanıt verdik. TBMM'de kurulan bu komisyonun, Türkiye'nin şeffaflaşması, kamuoyu vicdanının tatmin edilmesi ve en önemlisi de üzerimize atılan iftiraların ulusal iradenin mümessili bulunan Meclisimiz sebebi ile meydana çıkarılması hesabına hayırlı olmasını dilerim' dedi.

'Benim nasıl komisyon başkanlığı yaptığımı...'

Komisyon Başkanı Köylü, takribî 2 saat devam eden toplantının peşinden gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Diğer eski iki bakanın komisyona ne süre çağrılacağına ait soru üstüne Köylü, henüz çağrı yapmadıklarını söyledi. 

 CHP'nin, kendisinin görevden çekilmesine yönelik başvurusu ve ihsas-ı oy şekilde değerlendirilecek naz içerisinde olduğuna yönelik eleştirisine Köylü, şöyle karşılık verdi:

'Ne istifası, nereden çıkmış. Hukuktan anlamayan, hukukçu olmayan şahısların gerçekten hukukun esasını bilmeyen kişiler, ihsas-ı reyin ne bulunduğu meselesinde çok aşırı çok bilgi sahibi olamaz. Hikaye onlar. Onu yazanlar ihsas-ı reyin ne olduğunu biliyorlar mı? Bu komisyonda ihsas-ı reyden bahsedilmeyecekse, en başta ben gelirim. Bu komisyonda ihsas-ı reyde bulunmamış şahısların en başında ben gelirim, ikinci sırada değil. Benim nasıl komisyon başkanlığı yaptığımı, gitsinler Adalet Komisyonu'ndan sorsunlar, Adalet Komisyonu'nun muhalefet üyelerine sorsunlar. Herkes bilir, nasıl tarafsız davrandığımı, ardı hikaye.' 

Komisyonun, yürütme yetkisinin kendisinde olduğunu dile getiren Köylü, komisyonu sağ salim, düzgün, usulüne müsait biçimde yürütülmesinin sorumluluğunun da yetkisinin de kendisinde bulunduğunu kaydetti.

'Başka deva kalmadı'

Köylü, 'Komisyonda verilen bilgilere yönelik şekilde komisyonda üyeleri uyardınız mı? ' sorusunu, 'Ben defalarca söyledim, 'Arkadaşlar, komisyonun çalışmaları dışarı sızıyor, basına  sızıyor, basına bilgi veriliyor. Bu suçtur, doğru değildir. Bunun olmaması gerekir. Gizliliğin altında yatan hassasiyetleri korumak bizim görevimizdir' dedim. Bunu kaç kere söyledim. Ama bir yere kadar geldik, ondan sonra öteki deva kalmadı. Bu kararı mahkemeden arzulamak durumunda kaldık' diye yanıtladı.

Muhabir: Meltem Öztürk

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber