Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 22 Mart 2017 - 11:48 Yorum: 0

"Memur-Sen’e davet, tercihimiz evet" toplantısı

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen tarafından Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde düzenlenen "Memur-Sen'e davet, tercihimiz evet" isimli toplantıda konuşan Eğitim Bir-Sen...

'Memur-Sen’e davet, tercihimiz evet' toplantısı

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen tarafından Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde düzenlenen "Memur-Sen'e davet, tercihimiz evet" isimli toplantıda konuşan Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, "Hayat tasarruf edilemez. Ya bir dava uğruna serf edilir ya da arzu ve hevalar uğruna israf edilir" dedi.

Çorlu Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Atilla Olçum, "Samimiyetimden, vefasından, inanmışlığından, adanmışlığından zerre miktar şüphe duymadığım Memur-Senimizin bu şehrin, bu kentin, bu ülkenin ve bu ümmetin en etkili yetkili ve en sivil sivil toplum kuruluşu olmasında, emeğine ve yüreğini ortaya koyan çok değerli dava arkadaşlarım hepinize teşekkür ediyorum. Bugünün inşası yarının ihyası adına gerçekleştirilen bu programın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Memur-Sen Genel Merkezimizin almış olduğu karar gereği 81 il ve 900 ilçede sendikal anlamda 1 milyon 111 bin 111 üye sayısına 15 Mayıs mutabakatına kadar ulaşmak istiyoruz. Kurulduğumuz günden bugüne kadar milletin yanında yer almış, millet için sesini yükseltmiş, sözünü yükseltmiş bir sivil toplum kuruluşu olarak da 16 Nisan referandumuyla alakalı görüşlerimizi ortaya koymak, yüreğimizi ortaya koymak ve 81 ildeki bu inanmış ve adanmış yüreklerin 16 Nisan'ı önemsemesi ve yarına dair kurduğumuz hayalleri ortak bir havuzda birleştirme adına bu inanmışlık ve adanmışlık duygusunu bütün teşkilatımıza, yayma adına bu toplantıları ve bu konuşmaları gerçekleştiriyoruz. Konuşacak çok şey olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Gittiğimiz her ilde bu programların haricinde, oturduğumuz ortamlarda uzun uzun tartışıyoruz uzun uzun istişare ediyoruz. Fakat konu bu ülkenin yakın siyasal tarihi, yakın siyasi tarihi ve yarınları olduğu için elbette ki söylenecek çok sözün olduğunu verilecek çok emeğin olduğunu akıtılacak çok terin olduğunu hepiniz alanda yaşayanlar olarak çok iyi biliyorsunuz" diye konuştu.

"Önce insan anlayışıyla hareket ettik"

"Bu milletin geleceği ile ilgili olarak idealleri olan, sözü, gücü, birikimi ve donanımı olan, gücünü ve birikimini 81 il 900 ilçe ve 130 şubesiyle Eğitim Bir -Sen Genel Başkan Yardımcısı olduğum için eğitim özelinde 450 bin üye sayısıyla, Memur-Sen genelinde bugün itibariyle 1 milyon üye sayısından alan bu ülkenin en sivil sivil toplum kuruluşuyuz" diyen Atilla Olşum, şunları söyledi:

"Kurulduğumuz günden bugüne kadar önce insan anlayışıyla insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır anlayışını içeren kültürümüzü referans alarak sendikacılık yaptık. En sivil sivil toplum kuruluşu derken iki sivili yan yana koydum. Çünkü bu ülkenin sivil tarihine baktığımız zaman, sivil toplum tarihine baktığımız zaman sağımızdaki ve solumuzdaki o sivilceli toplum kuruluşlarının ne zaman millet için millet lehine bu ülkede bir adım atılacak olsa bir karar verilecek olsa milletin karşısında durduğunu millete ayar vermeye çalışanlarla saf tuttuğunu biliyoruz. Yakın sivil tarihimiz de yakın siyasal tarihimiz de bunu çok net biçimde ortaya koyuyor. Çünkü bizler aynı devasa gövdenin üzerinde birbirine kenetlenmiş elleriz. Bizler çağın insan ve devlet kurtaran şarkısını teyemmüm eden muhteşem bir koro olduk. Hayat tasarruf edilemez. Ya bir dava uğruna serf edilir ya da arzu ve hevalar uğruna israf edilir. Bizler Üstad Necip Fazıl'ın "Çile'sini kuşanmış, Nuri Pakdil'in "Klas Duruş'unu sendikacılığa uyarlamış, Sezai Karakoç'un "Diriliş Muştusu'nu gençliğe bir miras olarak bırakma kaygısıyla yoğrulmuş ve yeri gelmiş bazen İsmet Özel'in Bir Yusuf Masalı'nda gömleği arkadan yırtılmış ve aynı düşünce ikliminin mütefekkiri, aksiyoneri, çağın soylusu dediğimiz yedi güzel adamdan birisi Mehmet Akif İnan ırmağının da çağıltılarıyız. Biz nereden beslendiğini bilen medeniyet kodlarına ruhunu veren ve yarına dair medeniyet değerlerimizin ihyası ve inşası adına kurduğumuz cümlelerin nereden beslendiğini bilen bir teşkilatız. Onun için sağımızdaki ve solumuzdakilerin ülkenin sivilleşmesi adına o olumsuz tecrübelerini ve bu ülkeye ödettikleri bedelleri de diğer bir fotoğraf olarak yanımıza koyduğumuz zaman Memur-Sen gibi milletten yana saf tutmuş bir sivil toplum kuruluşunun 1 milyon gibi bir üye sayısı ile neler yapması gerektiğini ve neler yapabileceğini hepinizin idrak etmesini ve bu ortak paydada bu havuzda toplanmış bir araya gelmiş gönül elçileri olarak dava erleri olarak da bu yakın süreci iyice analiz edip yarına dair çıktığımız yolculukta sağlıklı kararları hep birlikte verebilmeliyiz."

Toplantıda Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin, Memur-Sen Tekirdağ İl Temsilcisi Ferruh Topuz ile Memur Sen ve Eğitim Bir-Sen Çorlu Temsilcisi Bülent Kaya da konuşma yaptı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber