Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mart 2015 - 12:38 Yorum: 0

Mesleki Tanıtım ve Motivasyon Programı

ERZURUM (AA) - Yakutiye Belediyesi, üniversite yolundaki öğrencilerin doğru tercih yapabilmeleri, değişik alanlar, meslekler hakkında bilgilenmeleri ve üniversite için özendirilmeleri amacıyla...

Mesleki Tanıtım ve Motivasyon Programı

ERZURUM (AA) - Yakutiye Belediyesi, üniversite yolundaki öğrencilerin doğru tercih yapabilmeleri, değişik alanlar, meslekler hakkında bilgilenmeleri ve üniversite için özendirilmeleri amacıyla "Mesleki Tanıtım ve Motivasyon Programı" hazırladı. 

İlçe sınırlarında yer alan liselerde uygulanacak program çerçevesinde Belediye Başkanı Ali Korkut, ETÜ İnşaat Mühendisliği Fakültesi Araştırma Görevli İrfan Kocaman, Moleküler Biyoloji ve Genetik Fakültesi Araştırma Görevlisi Necmiye Kacı, Elektrik Elektronik Mühendisliği Fakültesi Araştırma Görevlisi Hilal Kurt, Gençlik Meclisi Başkanı Berfin Sultan Bozoğlan ile her okul için seçilen ayrı bir akademisyenin katıldığı programda, öğrencilerin soruları cevaplanıyor, meslekler tanıtılıyor ve katılımcıların bulundukları noktaya geliş serüvenleri paylaşılıyor. 

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapılan programda, hedefin gelir seviyesi düşük kesimlerin çocuklarının okuduğu okullar olduğunu kaydetti.

Korkut, "Amacımız bu çocukların önünü açmak, bulundukları noktadan daha yukarılara tırmanabilmelerinin yolunu göstermek ve yoksulluğu kıracak tek şeyin iyi bir eğitim olduğu vurgusunu onlara aşılamaktır. Bunda maddi imkanlardan daha çok bir şeyin sevilerek yapılmasının önemini öğrencilere anlatıyoruz" dedi.

Çocuklara sınava iyi hazırlanmalarını öğütleyen Korkut, özellikle kız çocuklarının mutlaka okuması gerektiğini söyledi.

Korkut, şöyle konuştu:

"Yarın bugün okul bitti, evlilik yaptınız, evliliğiniz istendiği gibi gitmedi. Şiddet görüyorsunuz, ne yapacaksınız? Eğer ayaklarınız üzerinde durabilecek durumunuz varsa, boşanır yeni yol çizersiniz. Öncelik sıralamanız, okul, iş, sonra evlilik. Araştırmalar yoksul çevrelerde kız çocuklarının kurtuluş olarak evliliği gördüğü acı gerçeğini karşımıza çıkarıyor. Evlendiniz, ev yok, eşinizin işi yok, sonra sıkıntılar büyüyor. Geçimsizlik, şiddet ve hepimizi rahatsız eden kadına şiddet olayı yaşanıyor. Size soruyorum, böyle bir evlilik iyi bir evlilik mi? Hayır. Onun için okuyacaksınız, başarı olacaksınız.  Kendi ayaklarınız üzerinde duracaksınız."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber