Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 12 Mayıs 2022 - 16:39 Yorum: 0

Mor soğanda hedef bin 200 ton

Erdek İlçesi kırsal Ballıpınar Mahallesi'nde Coğrafi İşaret Belgeli Mor Soğan ürününün fide ekimleri tamamlandı

Mor soğanda hedef bin 200 ton

Erdek İlçesi kırsal Ballıpınar Mahallesi'nde Coğrafi İşaret Belgeli Mor Soğan ürününün fide ekimleri tamamlandı

Erdek'e bağlı Ballıpınar Mahallesi'nin Muhtarı Necmi Sezer, "Mor soğanımızı ektik. Hava koşulları uygun giderse bu yıl bin 200 ton ürün bekliyoruz" dedi.

Eski yıllarda 100-150 tonluk üretim yaptıklarına en yüksek üretimlerinin 700 tona çıktığına dikkati çeken Sezer, şunları söyledi: "300 dönümlük bir ekim alanımız var. Şu anda "Mildiyo" hastalığına karşı ilaçlı mücadele yapıyoruz. Coğrafi işaretli mor soğanımızı satış sıkıntımız yok. Halen başta Zincir Marketler olmak üzere pazarlamamızı yaptığımız diğer yerler de var. Halkımız artık bu mor soğanın sadece Kapıdağ'da yetiştiğini öğrendiğinden ürünümüze büyük ilgi gösteriyor. Mor soğanımıza talep çok arttı" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber