Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 17 Kasım 2014 - 08:30 Yorum: 0

‘Öcalan silah bırakma çağrısı yapabilir’

HDP Grup Başkanvekili ve İmralı heyetinin üyesi Pervin Buldan, Abdullah Öcalan'ın mart veya nisan aylarında silahların bırakılması için PKK'ye çağrı yababileceğini söyledi.

‘Öcalan silah bırakma çağrısı yapabilir’

HDP Grup Başkanvekili ve İmralı heyetinin üyesi Pervin Buldan, çözüm sürecinde karşılıklı adımların eşzamanlı atılması halinde Abdullah Öcalan’ın mart veya nisan ayında silahların bırakılması için PKK’ye çağrı yapabileceğini söyledi. HDP’li Buldan, “Adımların karşılıklı atılması yönünde bir şey var, talep var. Senkronik bir şekilde eşzamanlı hükümet de adım atacak, hareket de adım atacak. Karşılıklı bu adımların atılması ile süreç gelişecek. Öcalan ile son görüşmemizde bu telaffuz edildi. Adımlar karşılıklı olarak atılırsa ve bir düzene girilirse muhtemelen mart veya nisan ayı gibi bir çağrı yapılabilir” dedi.

Baluken: Sekretarya şart

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Bingöl’de DBP İl Başkanlığı kongresinde yaptığı konuşmada İmralı’da yürütülen toplantıları kayıt altına alacak bir sekretaryaya ihtiyaç duyulduğunu söyledi.“Öcalan’ın müzakere pozisyona bir an önce getirilmesi gerekir” diyen Baluken, “Öcalan’ın çalışma koşullarıyla ilgili bir adım atılmadan gerçek anlamda diyalog aşamasından müzakere aşamasına geçtiğimizi ifade etmemiz mümkün değildir” dedi.

Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber