Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mayıs 2016 - 17:03 Yorum: 0

Öğrenciler Sağlıklı Yaşam İçin Bisiklete Bindi

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle 3. Geleneksel Sağlık Günleri kapsamında tekerlekli kayak, sağlık stantları...

Öğrenciler Sağlıklı Yaşam İçin Bisiklete Bindi

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle 3. Geleneksel Sağlık Günleri kapsamında tekerlekli kayak, sağlık stantları ve bisiklet şenliği düzenlendi.

Muş Alparslan Üniversitesi öğrencileri, "Sağlık Günleri" kapsamında sağlıklı yaşama dikkat çekmek için bisiklete bindi. Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, şenliğe katılan öğrencilere başarı dilemesinin ardından idari personeller, öğretmen ve öğrenciler kampüs yerleşkesinde bisikletle tur attılar. Daha sonra bir konuşma yapan MŞÜ Rektörü Polat, 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü nedeniyle birçok üniversitede sağlıklı yaşam etkinlikleri kapsamında çeşitli faaliyetler yapıldığını söyledi. Sağlıklı yaşama dair fiziki anlamda, ruhi anlamda, sosyalleşme anlamında bir konferans sunumu gerçekleştirdiklerini belirten Rektör Polat, "Bugün de burada öğrencilerimizle birlikte aşağı yukarı 150-200 bisikletimiz var. Bisikletle birlikte bir etkinlik gerçekleştireceğiz. Bir farkındalık oluşturmak istiyoruz, çünkü Türkiye'de hakikaten obezite konusunda ciddi bir yükselme söz konusu. İlkokul çocuklarında, normal bir insan vücudu beden kitle endeksi dediğimiz normal bir vücut oranı yüzde 71'lerdeyken; lise, üniversitelere geldikçe bu oran neredeyse yüzde 20'lere düşüyor. Bu son derece tehlikeli bir durum. Dolayısıyla biz gençlerimize bu açıdan bir uyarıda bulunmak istiyoruz. Sigaradan, kötü alışkanlıklardan uzak dursunlar ve rutin sportif faaliyetler yapsınlar. Maalesef şu anda Türkiye'de insanlar bu konuda çok bilinçsiz, bu bilinci uyandırmaya çalışıyoruz. Bu çerçevede burada çok kalabalık hoca, öğrenci, idari personel topluluğumuz var. İnşallah bu konuya bir dikkat çekeceğiz. Bütün kurumlarımızın da aslında bu tür erkinlikleri, kurumsal olarak bir farkındalık oluşturma açısından bu tür etkinlik yapmalarını bekliyoruz" dedi.

"KAMPÜS ALANINDA KAYAK ALANI YAPILACAK"

Muş Alparslan Üniversitesi kampüsünde kayak alanı yapacaklarını ifade den Rektör Polat, "Bundan sonra çeşitli park alanları da olacak. Nasip olursa üniversitemizde belki Türkiye'deki en büyük kayak alanı yapılacak. Aşağı yukarı kampüs ihata duvarının iç kısmında 5 kilometrelik bir alan var. Bu alanda biz yürüyüş yolları, bisiklet yolları, piknik alanları, fitness aletlerinin olduğu kısımlar ve parklar yapacağız. Nasip olursa bu bisikletleri, öğrencilerimiz Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı'yla koordineli bir şekilde kullanabilecekler" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber