Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 21 Ekim 2014 - 11:23 Yorum: 0

Plastikçilerin merkezinde "bacalar tütüyor"

Türk plastik sektörünün önde gelen firmalarının faaliyet gösterdiği GEPOSB'da, üretimin en önemli göstergelerinden olan enerji tüketimi, 8 aylık dönemde geçen yıla göre artış gösterdi

Plastikçilerin merkezinde 'bacalar tütüyor'

KOCAELİ (AA) - ŞAHİN OKTAY - Türk plastik sektörünün önde gelen firmalarının faaliyet gösterdiği Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi'nde (GEPOSB) üretimin en önemli göstergelerinden olan elektrik, doğalgaz ve su tüketiminde artış gerçekleşti.

Üretimin büyük kısmının ihraç edildiği ve 10 bine yaklaşan çalışan sayısıyla ülkenin en önemli istihdam merkezlerinden biri olan bölgede, üretim çarkları her geçen gün biraz daha hızlanıyor.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın verilerinden derlenen bilgiye göre, bölgede bu yılın ocak-ağustos dönemindeki enerji tüketimi geçen yıla kıyasla suda yüzde 7, doğalgazda yüzde 5, elektrikte yüzde 3,5 oranında artış gösterdi. 

Yıllık ortalama yarım milyar dolarlık ihracata imza atan GEPOSB, 2014'e ocak ayındaki 1 milyon 35 bin standart metreküplük doğalgaz tüketimiyle başladı. 

Temmuzda 581 bin standart metreküple söz konusu dönemin en düşük seviyesine gerileyen bölgedeki doğalgaz tüketimi, ağustos ayında 685 bin standart metreküp olarak kayıtlara geçti. 

Geçen yılın 8 aylık periyodunda 6 milyon 142 bin standart metreküplük doğalgaz tüketimi gerçekleştirilen bölgede, bu yılın eş döneminde yüzde 5'lik artışla 6 milyon 443 bin standart metreküplük dogalgaz tüketimine ulaşıldı. 

 

- En yüksek artış su tüketiminde yaşandı

Bu dönemde enerji tüketimindeki en yüksek artış yüzde 7 ile suda gerçekleşti. Ocak ayındaki 39,5 bin metreküplük su tüketimiyle yıla başlayan bölgede şubatta 35,3 bin, martta 39,8 bin, nisanda 38,2 bin, mayısta 40 bin, haziranda 44,5 bin, temmuzda 42,2 bin, ağustosta 41,4 bin metreküp su tüketildi. 

Bölgede faaliyet gösteren firmaların bu yılın ocak-ağustos dönemindeki toplam su kullanım miktarı 321 bin metreküp olarak hesaplandı. 

GEPOSB'da geçen yılın 8 aylık döneminde 119 milyon 370 bin kilovat saat olan elektrik enerjisi tüketimi ise bu sene yüzde 3,5 oranında artarak 123 milyon 599 bin kilovat saate yükseldi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber