Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 19 Mayıs 2015 - 15:52 Yorum: 0

Porgalı; "Bir köprü yaptılar, deve sırtı gibi dünya da örneği yok"

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Adayı Hulisi Porgalı, 7 Haziran seçimlerine kısa bir süre kala seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Porgalı; 'Bir köprü yaptılar, deve sırtı gibi dünya da örneği yok'

İlçe, esnaf ve mahalle toplantılarını peşi sıra sürdüren CHP Malatya Milletvekili adayı Hulisi Porgalı, Hekimhan ilçesine bağlı Girmana mahallesini ziyaret etti. Galericiler sitesi esnafıyla bir araya geldi ve Barguzu mahallesinde düzenlenen mahalle toplantısına katıldı. 

Yoğun seçim çalışmalarını sürdüren CHP Milletvekili adayı Hulisi Porgalı Hekimhan ilçesine bağlı Girmana mahallesini ziyaret etti. 

Girmana mahallesi ziyareti sırasında, sizlere söz verdim geldim, Hulisi Porgalı’nın sözünü tutacağını bilin diyen Porgalı Girmana sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Hekimhan ilçesine bağlı Girmana mahallesinde konuşan CHP Milletvekili adayı Hulisi Porgalı, “ Bu iktidar olduğu müddetçe Allah sizlerin yardımcısı olsun. Geçen sene yüzde 95 oranında kayısınız yandı. Cesur Yüreğimiz Veli Ağbaba bu sorunu meclis kürsüsünde 239 defa dile getirdi. Ama iktidar partisinin bugün ki birinci sıra milletvekili adayı hanımefendi çıkıp kayısı yanmadı diyerek Veli Ağbaba’yı yalanladı. Sizin oy verdiğiniz, mecliste sizi savunan demek ki iktidar partisi milletvekili değil. Biz Veli Ağbaba’yı gönderdik meclise oda sonuna kadar haklarınızı savundu. Oy veren vermeyen herkesin haklarını savundu, Kayısı yandı diye bağırdı. Karadeniz’de çaya ve fındığa dönüm başına 175 lira destek verildi. Malatya’da kayısıya dönüm başına on lira veriliyor. Biz üvey evlat mıyız? Artık bizim bunu sorgulamamız lazım. Takım tutar gibi parti tutmanın zamanı geçti. Cebimize bakma zamanı geldi. Zenginleşiyor muyuz, fakirleşiyor muyuz? Biz öncelikle kayısıda taban fiyat uygulayacağız. Kayısıyı üç beş tüccara mahkûm etmeyeceğiz. Kayısı için bir birlik sağlayacağız” şeklinde konuştu.

 CHP Malatya Milletvekili adayı Hulisi Porgalı ilçe gezisinin ardından Galericiler sitesi esnafıyla bir araya geldi.  Galericiler sitesi esnafının yoğun ilgisiyle karşılaşan Porgalı meslektaşlarından destek istedi. Galericiler sitesi esnafı ise üzerlerine düşen neyse yapacaklarını, desteklerini sonuna kadar sunacaklarını belirtti.  

Yoğun temposu arasında mahalle toplantılarını ihmal etmeyen Porgalı,  Bostanbaşı’nda düzenlenen mahalle toplantısına katıldı.

Bostanbaşı (Barguzu) mahalle toplantısında konuşan CHP Malatya Milletvekili Hulisi Porgalı, “ Büyükşehir Belediyesi büyük bir şuulandırma çalışması içerisinde evlerinizin yüzde otuz beşi, kırkı ellerinizden gidecek. Öyle bir sistem geliyor ki önümüzdeki dört sene nasılsa seçim yok istediğimizi yapacağız diyecekler. İktidar partisi bir liste hazırladı. İkinci sıradaki ve dördüncü sıradaki adayları tanıyor musunuz? İsimlerini seçimde duydunuz. Biz diyoruz ki Malatya’yı bilen insanlar bizim vekilimiz olmalı. Burada suçlu biziz kimi aday gösterirsek gösterelim yüzde 70 oy veriyorsunuz. İradeniz hiçe sayılıyor. Dayatma bir liste önümüze sürüldü. Bunun nedeni yüzde 70 oy verdiğimiz, Türkiye de ilk beşin içerisinde destek verdiğimiz için” sözlerini kaydetti.

12 senede 3 fabrikamız kapatıldı, iki hastanemiz elimizden alındı diyen Porgalı, “ Bir köprü yaptılar. Ben buna Dünya’nın sekizinci harikası diyorum. Deve sırtı gibi Dünya’da örneği yok. Bir hastane yaptılar 800 yatak dediler. Sonra 600 yatağa düşürdüler. Saydık 327 yatak. Büyükşehir’e bir hastane yeter mi? Diğer yandan özel hastaneler çoğalıyor. Bunun sebebi birilerine rant sağlamak. 7 Haziran seçimlerini köprüden sonraki son çıkış olarak görelim” ifadelerini kullandı. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber