Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 24 Ocak 2015 - 18:28 Yorum: 0

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı Genel Başkanı Erbakan:

"Adeta Erbakan hocamıza vefa borcunu yerine getirmek istemelerinden dolayı Kocaeli'nden aday olmamı uzun süreden beri istiyorlar fakat henüz vermiş olduğumuz net bir karar yok, değerlendiriyoruz, müzakere ediyoruz"

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı Genel Başkanı Erbakan:

KOCAELİ (AA) - Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Adeta Erbakan hocamıza vefa borcunu yerine getirmek istemelerinden dolayı Kocaeli'nden aday olmamı uzun süreden beri istiyorlar fakat henüz vermiş olduğumuz net bir karar yok, değerlendiriyoruz, müzakere ediyoruz" dedi. 

İzmit'te bir restoranda düzenlenen basın toplantısında konuşan Erbakan, Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın fikirlerini yaşatmak ve mazlumların sesi olabilmek için kurdukları vakıfta, başka partilerden de insanlar bulunduğunu, savundukları değerler etrafında bir araya gelindiği sürece kapılarını herkese açık tutacaklarını belirtti.

Vakıf çalışmaları kapsamında alanında uzman akademisyenlerin olduğu kadroların insanlığın sorunlarına çözüm üretecek araştırmalar yapacağını dile getiren Erbakan, ortaya koyacakları çözüm önerilerini bir teşkilat ağıyla düzenlenecek konferanslar ve sempozyumlarla milletin ayağına kadar götürmeyi planladıklarını anlattı. 

Bağımsız milletvekili adaylığı konusunda başından beri en istekli yer olarak Kocaeli'ni gördüklerine dikkati çeken Erbakan, "Bu, şahsıma olan teveccühden ziyade rahmetli babama teveccühün ve güvenin sonucu. Adeta Erbakan hocamıza vefa borcunu yerine getirmek istemelerinden dolayı Kocaeli'nden aday olmamı uzun süreden beri istiyorlar fakat henüz vermiş olduğumuz net bir karar yok, değerlendiriyoruz, müzakere ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

- "Saadet Partisi'nin baraj problemi var"

Erbakan, savundukları temel değerlerin ülkede hakim olmasını önemsediklerini kaydederek, şöyle konuştu:

"Eğer bunların hayata geçirilmesi için başka çare olmazsa ve bizim de aktif olarak siyasetin içinde yer almamız gerekirse elbetteki görevden kaçmayız. Bağımsız milletvekilliği adaylığımız söz konusu olsa bile bunun Saadet Partisi'ne ve onun savunduğu fikirlere aykırı bir hareket olarak algılanmaması lazım. Tam tersine, Erbakan hocamızın savunduğu, bugün Saadet Partisi'nin de dile getirdiği fikirlerin TBMM'ye taşınabilmesi için yapılan bir çalışma olarak değerlendirilmesi lazım. Çünkü yıllardır insanlar Saadet Partisi'nin söylediklerine doğru dese bile maalesef partinin baraj problemi var. Dolayısıyla 'size oy versek bile oyumuz boşa gidecek' diyorlar. Bağımsız adaylık söz konusu olduğu zaman herhangi bir baraj problemi olmayacak ve insanlar daha rahat bir şekilde oy kullanabilecek."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber