Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 27 Mart 2015 - 12:13 Yorum: 0

Sapanca METEM’de aşçılık bölümü açılacak

SAKARYA (AA) - Sapanca Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nde (METEM), aşçılık bölümü açılacak.Okul Müdürü Cahit Orhan Ölmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni bölüme önümüzdeki...

Sapanca METEM’de aşçılık bölümü açılacak

SAKARYA (AA) - Sapanca Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nde (METEM), aşçılık bölümü açılacak.

Okul Müdürü Cahit Orhan Ölmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni bölüme önümüzdeki yıldan itibaren öğrenci alınacağını söyledi.

Sapanca'da bulunan turizm tesislerinin her geçen gün arttığına dikkat çeken Ölmez, ''İlçemizde yiyecek içecek alanları çok önemli. Bölgemiz için önemli bir eksikliği gidermek için bu bölümün açılmasına karar verildi. Önümüzdeki yıldan itibaren 10'uncu sınıfa öğrenci almaya başlayacağız'' dedi.

Turizm sektörüne yönelik farklı bölümlerin de açılabileceğini ifade eden Ölmez, şöyle konuştu:

''Kaymakamımız Gökhan Azcan, Belediye Başkanımız Aydın Yılmazer ve Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Nuri Dede bu konuya büyük önem veriyor. Turizm meslek liseleri diye bir okul türü kalmadı, bu okullar mesleki eğitim anadolu liseleri oldu. Bu kapsamda okulların içerisinde yeni bölümler açılabiliyor. Biz yiyecek içecek alanı ile başladık. Talep olursa konaklama hizmetleri bölümü de açılabilir. Açılacak bölümlere karar verilmeden önce İŞKUR'un istihdam verileri inceleniyor. Bunları Sakarya Valiliği ile paylaşıyoruz. Açılması planlanan bölüme öğrenci talepleri var mı? İstihdam edilebilir mi? Zayıf yönleri,  kuvvetli yönleri neler? Tüm bunlar araştırılıp Valiliğe sunuluyor ve nihai karar buradan veriliyor. Şu andaki görüntüde ilk bölüm yiyecek içecek hizmetleri alanında açılacak. Burada iyi bir aşçıda yetişecek, servis personeli de yetişecek. Çocuklar şimdiden merak etmeye başladılar. Büyük otelde çalışmak istiyor. Ancak öğrenci kontenjanımız belli. 30-32 öğrenci alacağız. Önümüzdeki yıl ilk kez öğrenci alacağımız için talebe göre daha sonra bu sayı artabilir.''

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber