Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 07 Eylül 2016 - 11:23 Yorum: 0

Şehit Koşan için tören düzenlendi

Fırat Kalkanı Harekatı sırasında terör örgütü DAEŞ tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait iki tanka yapılan saldırıda şehit olan Bingöllü...

Şehit Koşan için tören düzenlendi

Fırat Kalkanı Harekatı sırasında terör örgütü DAEŞ tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait iki tanka yapılan saldırıda şehit olan Bingöllü Jandarma Astsubay Muhammed Koşan (21) için memleketinde tören düzenlendi. Baba Abdullah Koşan, "Bir çocuğum daha olsa onu da vatana kurban ederim" dedi.

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 14'üncü gününde DAEŞ unsurlarınca TSK'ya ait iki tanka yönelik yapılan saldırı sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Muhammed Koşan (21) için memleketi Bingöl'de cenaze töreni düzenlendi. Bingöl Valiliği bahçesinde düzenlenen törene, Vali Yavuz Selim Köşger, 49. Komando Tugay Komutanı Piyade Albay Ersin Altay, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, askeri erkan, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Koşan'ın Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konularak, öz geçmişi okundu. Törende konuşan Vali Köşger, yıl içerisinde Bingöl'den 20'inci şehidin ebediyete uğurlandığını söyledi. Köşger, "Bingöl'ün benim bildiğim kadarıyla 252'inci şehidi oldu. Son dönemde vatan için millet için mukaddesat için canını feda eden şehitlerimize Muhammed Koşan kardeşimizde katıldı. Asıl mesela bu orta bataklığında bütün sırtların, bütün emperyalistlerin üşüştüğü, ülkemizi ve bütün bölgeyi paramparça etmeye yönelik yapılan bütün gayretlerde Ortadoğu sırtlarının bir piyonu gibi lağım faresi gibi bir çukurda ölmek var ama birde aslanlar gibi yiğitçe ülke için, vatan için millet için Allah yolunda şehit olmak var" dedi.

Şehit Koşan'ın naaşı, okunan dua okunup, cenaze namazının kılınmasının ardından defnedilmek üzere Düzağaç Asri Mezarlığı'na götürüldü.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber