Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 28 Temmuz 2014 - 14:41 Yorum: 0

Sıfır faizli krediye rekor başvuru

Soma'daki maden faciası ve Suriye sınırındaki çatışmalardan etkilenen bazı ilçelerdeki KOBİ, esnaf ve sanatkarlara yönelik sunulan sıfır faizli kredi için ilk 5 gün 2 bin 148 iş yeri tarafından başvuruda bulunuldu.

Sıfır faizli krediye rekor başvuru

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın açıklamalarının ardından işletmeler, sunulan cazip kredi imkanından yararlanmak için KOSGEB hizmet merkezi müdürlükleri ve bankalara adeta akın etti. 

Başvurunun başladığı 21 Temmuz Pazartesi gününden 25 Temmuz Cuma gününe kadarki ilk 5 günde Kırkağaç, Soma, Ceylanpınar ve Akçakale'den 2 bin 148 işletme yekün 103 milyon liralık kredi başvurusunda bulundu. Yoğun talepten ötürü özellikle KOSGEB hizmet merkezi müdürlüğünde vazife oluşturan uzmanlar ek mesai yaptı. 

İlk 12 ayı arka ödemesiz, sıfır faizli 50 bin liralık kredi fırsatını Bakan Işık, kamuoyu ile paylaşmış ve olağanüstü şartlardan ötürü ekonomik problem yaşanan alanlarda memnuniyetle karşılanmıştı. 

'Destek sağlamaya çaba ediyoruz'

Bakan Işık, konuya ilişkin değerlendirmesinde, kolaylıktan yararlanmak için gösterilen ilgiden memnun olduklarını bildirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konu hakkında kati talimatı bulunduğunu belirten Işık, şunları kaydetti: 

'Ekonomik problem yaşayan bölgelerimize en iyi ölçüde destek sağlamaya çaba ediyoruz. Sadece Ankara'da durmuyor memleketimizin her bir köşesinde yaşanan sıkıntılara merhem olmak için vatandaşlarımızın ayağına gidiyoruz. Milletimize yakın olmamızın meyvesi onların teveccühü ile karşılık buluyor. Allah bizlere böyle sıkıntıları bir daha yaşatmasın. Bu bölgelerdeki KOBİ, esnaf ve sanatkarlarımızın bayrama böyle mesut bir biçimde girmelerinden ötürü büyük rahatlık duyuyoruz.' 

KOSGEB'le işbirliği oluşturan bankalara da teşekkür eden Işık, 'Bu desteği sunarken bizlerin beraberinde olan ve işbirliği yaparak vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermemizde yardımlarını esirgemeyen halk ve hususi bankalarımızı da kutlama ediyorum. Bundan sonraki programlarımızda da tıpkı işbirliklerinin devam etmesini umuyorum' ifadelerini kullandı.

Muhabir: Recep Demir

ETİKETLER: Sıfır , faizli , krediye , rekor , başvuru
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber