Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 15 Aralık 2017 - 17:13 Yorum: 0

Silopi’den Trump’a tepki

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Sefinei Nuh Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği öncülüğünde düzenlenen basın açıklamasında, Kudüs'ü İsrail'in...

Silopi’den Trump’a tepki

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Sefinei Nuh Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği öncülüğünde düzenlenen basın açıklamasında, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı alan ABD Başkanı Donald Trump'a tepki gösterildi.

Silopi'de, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı protesto edildi. Sefinei Nuh Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği öncülüğünde Cuma namazı çıkışı Çarşı Camisi önünde bir araya gelen vatandaşlar, karara tepki gösterdi. Vatandaşlar adına açıklama yapan Sefinei Nuh Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Rıdvan Tatar, ABD'nin teşvik ve himayesi altında hiçbir sınır tanımayıp, Müslümanların kutsallarına saldırmayı davam etmekte olduğunu belirterek, mukaddes belde Kudüs'ü Siyonistlerin başkenti olarak tanıdığını ilan etme cüretti gösterdiğini söyledi.

Müslümanların ve insaf sahibi özgür insanların yekvücut halinde buna karşı durması gerektiğini savunan Tatar, "Uluslararası hukuku hiçe sayan, Birleşmiş Milletler kararlarını ve başta İslam alemi olmak üzere tüm ülkelerin hassasiyetlerini görmezden gelen bu girişim asla kabul edilemez. Uluslararası camia ve Müslümanların vicdanında yok hükmünde olan bu kararı şiddetle kınıyoruz. Bütün dünya şunu çok iyi bilmelidir ki Kudüs, basit bir milliyetçilik sorunu değildir. Kudüs İslam Ümmetinin bir sorunudur. Bu bağlamda başta katil İsrail hükümeti ve destekçisi emperyalist ABD Başkanı Trump olmak üzere tüm dünya bu kutsalı hesaba katarak hareket etmeli atacakları adımı buna göre hesap etmelidir" dedi.

Tatar, "Biz biliyoruz ki küfrün kutsallarımıza dil uzatmasının ve pervasızca saldırmasının altında yatan gerçek bizim dağınıklığımız, parçalanmışlığımız, bölük pörçük olmamız, ümmetsel değil de enaniyet içinde hareket etmemiz, uyku ve gaflet halini bir türlü üzerimizden atamamızdır. İslam ümmeti olarak kendimizi doğrultmamız birlik halinde tek yürek ve tek amaç halinde hareket edip Selahaddin-i Eyyubi'nin Kudüs'ün fethine vesile olan hassasiyetlerini kuşandığımız vakit Kudüs özgür olacaktır. Hükümetten ise siyasi alanda bu alçak girişimin akamete uğratılması için her türlü gerekli girişimlerde bulunup, bu amaç doğrultusunda İslam ülkelerini birleştirici ve güçlü adımlar atma noktasında hareket etmesini ve işi Siyonist rejim ile diplomatik ilişkileri kesme noktasına getirmelidir" diye konuştu.

Silopi’den Trump’a tepki

Silopi’den Trump’a tepki

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber