Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 22 Temmuz 2014 - 17:41 Yorum: 0

SPK'dan Borsa İstanbul açıklaması

SPK, "Tekrarlanmamasını arzu ettiğimiz problemin nedenine ve alınması gereken tedbirlere ilişkin hem Borsa hem de SPK tarafından gerekli incelemeler başlatılmıştır" açıklamasını yaptı.

SPK'dan Borsa İstanbul açıklaması

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), bugün Borsa İstanbul'da gerçekleşen teknik arızaya ilişkin, 'Tekrarlanmamasını istek ettiğimiz problemin nedenine ve alınması gereken tedbirlere ilişkin hem Borsa hem de SPK sebebi ile lüzumlu incelemeler başlatılmıştır' açıklamasını yaptı.

SPK'dan yapılan açıklamada arızaların sıklaşması ve seans ortasında beklenmedik anlarda ortaya çıkmasının, sıhhatli fiyat oluşumuna mani olabildiği gibi, yatırımcı güveni açısından da istek edilen bir hal bulunmadığı kaydedildi.

Borsalarda temel olanın seans saatleri arasında kesintisiz işlem yapmak bulunduğu belirtilerek, bugün BİST Pay Piyasası'nda saat 09.53'te başlayıp 10.55'e kadar geçen 62 dakikalık arızanın çok sık karşılaşılan bir hal bulunmadığı aktarılan açıklamada, 'Tekrarlanmamasını istek ettiğimiz problemin nedenine ve alınması gereken tedbirlere ilişkin hem Borsa hem de SPK sebebi ile lüzumlu incelemeler başlatılmıştır' denildi.

Konuyla ilgili Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada ise, Pay Piyasası'nda işlem yapmakta olan bir kazanç kuruluşu sebebi ile gönderilen komut düzeltme mesajında ilgili kurumun kullandığı yazılım sisteminden kaynaklanan bir sıkıntı oluştuğu anlatım edilmişti. 

Borsa İstanbul'da en son 9 Ocak 2014 Perşembe günü teknik bir bozukluk yaşanmış ve yaklaşık 4 saat işlem yapılamamıştı.

ETİKETLER: SPK , Borsa , İstanbul
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber