Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 20 Aralık 2019 - 10:09 Yorum: 0

Sürgün’deki Cumhurbaşkanı Hızırbeg Gayretullah; Allah inşallah şehitliği nasip eder

Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Cumhurbaşkanı Hızırbeg Gayretullah, Doğu Türkistan Milli Savunma Müsteşarı Veysel Şahin,Malatya Güncel Haber'e konuştu…

Sürgün’deki Cumhurbaşkanı Hızırbeg Gayretullah; Allah inşallah şehitliği nasip eder

Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Cumhurbaşkanı Hızırbeg Gayretullah, Doğu Türkistan Milli Savunma Müsteşarı Veysel Şahin, Malatya Güncel Haber'e konuştu. Doğu Türkistan’ın tek temsilcisinin sürgünde kurulan hükümetlerinin olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Hızırbey Gayretullah, “Biz Doğu Türkistan’ın bağımsızlığı mücadelesini veriyoruz. Atatürk’ü dinleseydik, bu gün bağımsız ve özgürdük.”dedi. Doğu Türkistan’ın Sürgünde ki Cumhurbaşkanı Hızırbeg Gayretullah, Akdağ Otelcilik Has Hotel’de Malatya Güncel Haber'e önemli açıklamalar yaptı. Hızırbeg Gayretullah “Al Bayrağın altında şehitliği nasip eden Allah, inşallah Gök bayrağın altında da şehitliği nasip eder.” dedi.
Doğu Türkistan’ın bağımsızlık mücadelesini anlatırken, “Uygur Türkleri kendi öz vatanlarında azınlık hale getirilmiş ve çaresizleştirilmişlerdir.” Dedi. Zaman zaman duygusallaşan ve gözyaşları ile davaya adanan 80 yıllık ömründe yaşadığı suikastları da anlatan Hızırbeg Gayretullah’ın açıklamaları
DOĞU TÜRKİSTAN İŞGAL ALTINDA
Doğu Türkistan’a işgalci Çin tarafından “Sincan” adı verildi. Sincan yeni katılan, yeni işgal edilen, yeni toprak anlamındadır. Bu Çin’in itirafıdır.” 
Çin Komünist Partisi’nin 1968 kurultayında 200 bin Çinlinin Doğu Türkistan’a taşınması kararının ardından o günden beri göç dalga dalga devam ediyor. Bu güne kadar Doğu Türkistan’a 100 milyon Çinli yerleşti. Zaten baştan beri burada 1 milyon Çin askeri var. Doğu Türkistan’da asimile siyaseti uygulanıyor. Gençlerimizi yüksek öğrenim yaptıracağız diye götürüyorlar. Bir daha kendilerinden haber alamıyoruz. Camilerimize 18 yaşından küçüklerin, askerlerin, polislerin girmesini yasakladılar. Bir çocuktan fazla çocuk yapmamız yasak. Zorla kürtaj yaptırıyorlar. Çin’de uyuşturucu yasak. Uyuşturucu ile yakalanan idam ediliyor, ama Doğu Türkistan’da uyuşturucu teşvik ediliyor.”
DOĞU TÜRKİSTAN’LA HERKES UĞRAŞIYOR
Doğu Türkistan üzerinde başka güçlerin de oyun oynadığını ve ilk göz diken ülkenin de İngiltere olduğunu belirten  Gayretullah, “Tarih boyunca İngiltere buradaki menfaatlerinin peşinde. İsveçlilerin, İtalyanların, Almanların gözü buradadır. Amerika’da var.
HER ZENGİNLİK TÜRK DÜNYASINDA…
Dünya’da sömürülecek bir şey kalmadı. Her zenginlik, enerji kaynakları Türk Dünyası’nda kaldı. Herkes politikalarını kendi çıkarları için uyguluyor. Doğu Türkistan’ı kendilerinde görmek istiyorlar. Biz Türk Milletine güveniyoruz. Bu gün Büyük Ortadoğu Projesi var. Bu projenin bir parçası da Doğu Türkistan’da uygulanıyor. Doğu Türkistan’ın çevresindeki Afganistan, Pakistan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan’da ABD üsleri neden var? ‘El Kaide var ondan geldik’ diyorlar. Oysa enerji için geldiler. Avrupalılar, İsveç, İngiltere, Almanya, İtalya Uygur Özerkliğini savunuyor. ‘Uygur Platformu’nu kurdurdular. Ama burası Doğu Türkistan. Türklüğü unutturmak istiyorlar. Sürgünde hükümetimizi kurduğumuzda Amerika Anayasamızda Türk, İslam ve İstiklal sözlerinin yer almasını istemedi. Büyük mücadele ile bu ifadeleri Anayasamıza koydurduk.
ATATÜRK’Ü DİNLESEYDİK, BAĞIMSIZ VE ÖZGÜRDÜK…
Amerika’ya göre Doğu Türkistan’ın temsilcisi Rabia Kadir. Onu muhatap almak işlerine geliyor. Başta Çin, Doğu Türkistan’ı silmek istiyorlar. Rabia Kadir Doğu Türkistan demiyor. Uygur Özerk Bölgesi istiyor. Uygurlar kardeşimiz, dindaşlarımız, ama biz sürgündeki hükümet olarak Türk ve İslam Doğu Türkistan’ın bağımsızlığını ve özgürlüğünü istiyoruz. Rabia Kadir bu anlayışı temsil etmiyor. Ona Uygur özerkliği yetiyor. Amerika’ya ve Avrupa ülkelerine de yetiyor. Uygur Özerk Bölgesi mi, Doğu Türkistan mı? Bu soru önemli.
Doğu Türkistan’ın geçmişte Sultan Abdülaziz döneminde kendi istekleri ile Osmanlı tebası oldular. Geçmişte Çin ile Sovyetler Birliği arasında tercihle karşı karşıya kalındığında, en iyi Türkçülerden Atatürk ‘Doğu Türkistan Sovyetleri tercih etmeli. Sovyetler gelecekte dağılacaktır. O zaman bağımsızlıklarına kavuşurlar’ demişti. Bizim hocalar Atatürk’ü dinlememişler. Atatürk’ü dinleseydik, bağımsız ve özgürdük.
TÜRK MİLLETİNE GÜVENİYORUZ…TEK GÜVENCEMİZ TÜRKİYE…
Amerika ile Çin arasında çatışma olursa belki o zaman kurtuluruz. Bizim için en çok mücadele veren Japonya. Onlarda Amerika’dan çekiniyor. Japonya’da ve  Kanada’da da temsilciliğimiz var.
Mesut Yılmaz’ın Başbakanlığında Türkiye’de toplantı, gösteri, yürüyüş ve benzeri etkinliklerle bulunmamız yasaklanmıştı. Bu karar hala yürürlükte. Biz Türk milletine güveniyoruz. Türkiye Çin’le savaşsın demiyoruz. Yanımızda Türkiye olsun yeter. Tek güvencemiz Türkiye.
Tek güvencemiz Türkiye, Türk Milletidir. Türk dünyasında gözler Türkiye’dir. Allah Türkiye’mizi korusun yüceltsin.”

whatsapp-image-2019-12-20-at-08.18.22.jpeg

whatsapp-image-2019-12-20-at-09.33.16-(1).jpeg

whatsapp-image-2019-12-20-at-09.33.16.jpeg

 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber