Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yaşam 28 Eylül 2014 - 13:06 Yorum: 0

TDV'nin gönül elçileri bayramda 63 ülkede

Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüleri, Kurban Bayramı süresince 63 ülkede 531 bölgede kurban kesimi ve dağıtımında görevli olacak.

TDV'nin gönül elçileri bayramda 63 ülkede

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) gönüllülerinden Derya Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakfın gerçekleştirdiği bu hizmetin bir parçası olmayı gönüllü istediğini söyledi.

Bangladeş'ten Brezilya'ya, Çad'dan Filipinler'e, KKTC'den Kazakistan'a, Arnavutluk'tan Filistin'e kadar 100'den fazla ülkede, 200'den fazla bölgede hayırseverlerin emanetlerini dağıttıklarını dile getiren Aktaş, yardıma muhtaç şahıslara gönüllü hizmet etmek arzulayan vatandaşlara TDV'nin kapılarını açtığını kaydetti.

Aktaş, 10 yaşında kızı ve 4 yaşında oğlu olduğunu belirterek, 'Bayramda yanlarında olamayacağımızı öğrendiklerinde ilk evrede üzüldüler. İlk defa bir bayramı ayrı geçireceğiz. açıklama ettiğimizde ise vaziyeti kabullendiler. Onların her açıdan olanakları var. Aileleri yanında, maddi olanakları yerinde fakat bu imkana, nimete sahip olmayan dünyada aşırı çok çocuk var. Bu vesileyle onların varlığından haberdar oldular' halinde konuştu.

Derya Aktaş, Ruanda'da 7 gün kalacağını ve bu süreçte çocuklarıyla babaannelerinin ilgileneceğini anlattı.

Böyle bir hayır çalışmasında ilk defa bulunacağı için coşkulu olduğunu dile getiren Aktaş, milletin emanetlerini layıkıyla yerine getirmek gayesiyle çalışacaklarını belirtti.

'Gönüllülerin sayısının artacağını düşünüyorum'

Kendileri benzeri gönüllü olanların sayısının artmasını istediklerini vurgulayan Aktaş, şöyle konuştu:

'İnsanları cesaretlendirmek hesabına da böyle bir karar aldık. Mağdur coğrafyadakilerin halini televizyondan izlemek yerine yerinde görmek ve tespitlerde bulunmak, insanda daha çok farkındalık uyandırabilir. Ülkemize döndüğümüzde çevremizdekilere oradaki vaziyeti aktardığımızda gönüllülerin sayısının artacağını düşünüyorum.'

Uganda'da hizmet verecek Selman Aktaş da hayırseverlerin emanetlerini gereksinim sahiplerine ulaştırma noktasında hizmet edeceği için aşırı gururlandığını söyledi.

Hedef 150 bin hisse 

Dünyanın dört bir beraberinde bağışçılardan tahsil edilen vekaletler yoluyla kurban kesen vakıf tarafından bu yıl 150 bin hisse kurbanın, gereksinim sahiplerine ulaştırılması hedefleniyor.

Vakıf, ülke dışında 63 ülkede 531 alanda Türkiye'den görevlendirilecek takribî 220 personel ve gönüllülerle kurban kesim ve dağıtımı yapılacak. Yurt arasında ise takribî 152 il ve ilçede kurban kesim ve dağıtımı yapılması planlanıyor.   

Vekalet yoluyla kurban kesim bedelleri ülke arasında 575, ülke dışında da 400 lira şekilde belirlendi. Arzu eden vatandaşlar 'www.diyanetvakfi.org.tr' adresinden on-line af yapabilecek.

On-line bağışın yanı paradigma dileyenler, il ve ilçe müftülükleri, cami görevlileri, PTT şubeleriyle anlaşmalı bir takım bankalar vasıtasıyla organizasyona katılabilecek.

ETİKETLER: TDVnin , gönül , elçi , bayramda , 63 , ülkede
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber