Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 21 Temmuz 2014 - 13:09 Yorum: 0

Tiyatrodaki saldırıya suç duyurusu

TBB, DT'nin Macunköy'deki İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesinin bulunduğu alana girerek, güvenlik görevlilerini kasten yaraladıkları gerekçesiyle bir kooperatifin çalışanları ile sorumluları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Tiyatrodaki saldırıya suç duyurusu

Türkiye Barolar Birliği (TBB), Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünün (DT) Macunköy'deki İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesinin olduğu alana girerek, güvenlik görevlilerini kasten yaraladıkları gerekçesiyle bir kooperatifin çalışanları ile onlara buyruk sağlayan bireyler konusu için suç duyurusunda bulundu.

TBB avukatı Seray Şenfer'in Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği suç duyurusu dilekçesinde, 19 Temmuz 2014'te sahnenin olduğu araziye, kooperatif adına yapı çalışmaları oluşturan kişilerce girilerek ziyan verildiği belirtildi.

Basına yansıyan haberlere göre, sözü edilen alana tel örgü çekilmek istendiği ve tiyatronun güvenlik görevlilerinin müdahaleye mani olmaya çalışması esnasında şüphelilerin saldırıları sonucunda 4 güvenlik görevlisinin kasten yaralandığı bildirilen dilekçede, bir görevlinin yürek krizi geçirdiği, diğerlerinin ise burnu kırılarak, darp edildiği anlatıldı.

Şüphelilerin daha öncelikle de tıpkı arazide benzer eylemlere giriştiği, bunun üzerine TBB'nin suç duyurusunda olduğu kaydedilen dilekçede, sorumlular konusu için halk davası açılması ilgi edildi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber