Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 21 Şubat 2018 - 12:08 Yorum: 0

Türkiye Diyanet Vakfı Afrika’da 48 su kuyusu daha açtı

Türkiye Diyanet Vakfı, başlattığı "Bir Damla Hayat" projesi kapsamında 8 Afrika ülkesinde 48 su kuyusunu daha içme suyundan mahrum insanların hizmetine...

Türkiye Diyanet Vakfı Afrika’da 48 su kuyusu daha açtı

Türkiye Diyanet Vakfı, başlattığı "Bir Damla Hayat" projesi kapsamında 8 Afrika ülkesinde 48 su kuyusunu daha içme suyundan mahrum insanların hizmetine sundu.

Türkiye Diyanet Vakfı, ülkemizde ve dünyanın 140 ülkesinde farklı alanlarda gerçekleştirdiği projelerin yanı sıra yoksulluk ve kuraklığın etkilediği coğrafyalarda açtığı su kuyularıyla da bir damla suya hasret insanların yardımına koşmaya devam ediyor. Dünyada 800 milyondan fazla insanın temiz suya erişim sorunu yaşaması nedeniyle Türkiye Diyanet Vakfı, gerçekleştirdiği projelerde özellikle kuraklığın insan yaşamı için büyük bir sorun oluşturduğu Afrika ülkelerinde su kuyularına odaklanıyor. Vakfın başlattığı "Bir Damla Hayat" projesi kapsamında 2018 Şubat ayı içerisinde Afrika'da kuraklığın yaşandığı ve temiz suya erişimin zor olduğu Burkina Faso, Çad, Kenya, Nijer, Sudan, Togo, Uganda ve Zimbabwe'de insanların uzun yıllar temiz su ihtiyacını karşılayacak uzun ömürlü 48 yeni su kuyusu bölge halkının hizmetine sunuldu. Suya ulaşmada problem yaşayan Müslüman nüfusun ağırlıkta olduğu Asya ve Afrika kıtalarındaki ülkelerde su kuyusu çalışmalarını yoğunlaştıran Türkiye Diyanet Vakfı, bugüne kadar 15 ülkede açtığı su kuyuları ile susuzluk sorunuyla karşı karşıya olan yüz binlerce insana umut oldu.

TDV, ekonomik imkânsızlıklar, zorlu iklim şartları, su kaynaklarının olmaması veya çıkarılamayışı nedeniyle temiz suya ulaşmada problem yaşanan bölgelerde su kuyusu çalışmaları gerçekleştiriyor. Proje kapsamında açılan kuyular elektrik ve güneş enerjisiyle çalışıyor, elektrikli su pompaları ile çeşmelerden halkın kullanımına sunuluyor. Yaklaşık 120 metre derinliğinde açılan anadamar artezyen su kuyuları, bölgenin ortalama 20 ile 30 yıl arası temiz içme suyu ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye sahip.

Türkiye Diyanet Vakfı Afrika’da 48 su kuyusu daha açtı

Türkiye Diyanet Vakfı Afrika’da 48 su kuyusu daha açtı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber