Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 11 Aralık 2017 - 15:03 Yorum: 0

Türkiye üçüncü çeyrekte yüzde 11,1 büyüdü

Türkiye ekonomisi, 2017 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 11,1 büyüdü.

Türkiye üçüncü çeyrekte yüzde 11,1 büyüdü

Türkiye ekonomisi, 2017 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 11,1 büyüdü. Türkiye, baz etkisi ve başta Kredi Garanti Fonu (KGF) olmak üzere uygulanan teşviklerin desteğiyle üçüncü çeyrekte güçlü artışı yakaladı.

Türkiye, bu büyüme rakamı ile dünya genelinde açık ara birinci olurken, büyüme rakamlarında Türkiye'yi yüzde 6,9 ile Filipinler, 6,8 ile Çin, 6,3 ile Hindistan, 6,2 ile Malezya izledi. Büyüme rakamlarını değerlendiren Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, açıklanan büyüme rakamlarının piyasa beklentilerinin üzerinde gelmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Konukoğlu, "Türkiye ekonomisi, üçüncü çeyrekte yüzde 11,1 büyüme gerçekleştirdi. Sanayi ve özellikle katma değerli üretime yönelmek güçlü ve sürdürülebilir büyümenin en önemli şartıdır" dedi.

"Ülke ekonomimizi daha çok geliştirmek ve büyütmek bizlerin en önemli görevidir. Yakaladığımız bu büyüme ivmesi hepimizin başarısıdır" diyen Konukoğlu, şöyle devam etti:

"Üretimimize daha fazla katma değer katarak önümüzdeki dönemlerde bu rakamı yukarılara çıkartacağız. Türkiye ekonomisinin 2017 yılının üçüncü çeyreğinde beklentileri aşarak yüzde 11,1 büyümesi ekonomimizin zeminin sağlam temeller üzerine kurulu olduğunun bir göstergesidir. Daha güçlü bir ekonomi, daha güçlü bir Türkiye için elbirliği ile üretmeye devam etmeliyiz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber