Türk Veteriner Hekimler Birliği (TVHB) Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, "Beşeri hekimler, veteriner hekimler ve diğer sağlık personelinin bir arada çalışmasını...
Türk Veteriner Hekimler Birliği (TVHB) Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, "Beşeri hekimler, veteriner hekimler ve diğer sağlık personelinin bir arada çalışmasını sağlayacak ve oluşumun kurumsal alt yapısını da içeren bir "Tek Sağlık Yasası" çıkarılmalı" dedi.
TVHB Başkanı Eroğlu, 3 Kasım Tek Sağlık Günü dolayısıyla açıklama yaptı. Hastalıklarla mücadelede başarılı olmak için disiplinler arası bir yaklaşım olan "tek sağlık" kavramıyla ilgi somut girişimlerde bulunmanın büyük önem taşıdığını belirten Eroğlu, "Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de veteriner hekimlik hizmetlerinin, temel sağlık hizmetlerinin ayrılmaz bir parçası olduğu gerçeği kabul edilerek beşeri hekimler, veteriner hekimler ve diğer sağlık personelinin bir arada çalışmasını sağlayacak ve oluşumun kurumsal alt yapısını da içeren bir "Tek Sağlık Yasası" çıkarılmalı ve bu yasaya bağlı olarak uygun bir yapılanma oluşturulmalıdır" ifadelerini kullandı.
Doğrudan Cumhurbaşkanlığına bağlı Hastalık Kontrol ve İzleme Merkezi (HAKİM) kurulması gerektiğini bildiren Eroğlu, bu yapının temel işlevlerinin sürveyans, epidemik istihbarat, yanıt, bilimsel tavsiye, mikrobiyoloji, hazırlık, halk sağlığı eğitimi, uluslararası ilişkiler, sağlık iletişimi ve bilimsel yayınların sürveyansı, aşı tedariğinin geliştirilmesi gibi geniş bir faaliyetler yelpazesini kapsaması gerektiğini söyledi. Sağlık ve Tarım ve Orman Bakanlıklarının veri tabanından beslenen bir sağlık izleme veri tabanı olması gerektiğinin altı çizen Eroğlu, "Bu veri tabanı hastalık kayıtlarında var olacak anormal artışları izleyerek hızla tedbir alabilmeli (Bu gıda kaynaklı olabilir, solunum kaynaklı olabilir, biyo-terör kaynaklı olabilir), uluslararası salgınları yakından takip edebilmeli, mikrobiyal veri bankasına sahip erken uyarı, erken teşhis ve erken ve hızlı reaksiyon gösterebilme alt yapısına ve uzman birikimine sahip olmalıdır" dedi.
Ayrıca veteriner hekimlerin yasal olarak temel sağlık hizmetleri kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine dikkati çeken Eroğlu, "Sağlıkta şiddet, fiili hizmet zammı (yıpranma payı) ve özlük hakları açısından sağlık meslek grubuna verilen tüm haklarından yararlandırılmalıdır. Ülkemizde sayıları yaklaşık olarak 40 bini bulan veteriner hekimler bunu beklemektedir. Tek Sağlık Günü'nün tüm canlıların sağlıklı yaşamı açısından olumsuzlukların son bulmasına vesile olmasını temenni ediyoruz" açıklamasında bulundu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Özellikle 40 yaş üzerindeki bireylerde mide kanseri riskinin daha yüksek olduğunu aktaran Genel Cerrahi Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Serkan Yılmaz, "Midede yanma, ekşime, halsizlik ve aşırı kilo kaybı gibi şikayetlerin önemsenmesi gerekiyor" dedi.Elazı
En sık görülen kanser türlerinden biri olan kolon kanserinde, son yıllarda yaşanan bilimsel gelişmeler tedavi yaklaşımını kökten değiştirdi. Uzmanlar, kolon kanserinin artık tek tip bir hastalık olarak değil, her hastanın genetik özelliklerine göre farklı
Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Polikliniğine atanan Dr. Öğr. Üyesi Kübra Aksoy hasta kabulüne başladı.Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yeni doktor atamaları devam ediyor. Bu kapsamda hastanenin Psikiyatri Polikliniğine atanan Dr.
Toplumda çok sayıda kişiyi etkileyen vertigoya karşı uyaran uzmanlar, "Hastalar genellikle etrafın dönmesi ya da kendilerinin döndüğü şeklinde tanımlıyorlar. Son dönemde daha sık karşılaşmaya başlandı, en önemli sebebi, insanların daha hareketsiz olması.
Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, Milas Kemikler Mahallesinin su isale hattını yeniledi. Mülkiyeti vatandaşlara ait araziler içinde geçen ve yaz aylarında kireçlenmeye bağlı tıkanmaların yaşandığı 2 bin 500 me
Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, hayırsever iş insanı Ahmet Yaşar Eşmekaya ve Konya İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle Erenler Mahallesi’ne kazandırılan Ahmet Yaşar Eşmekaya Aile Sağlığı Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. 32 milyon liralık
Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Algoloji Kliniği öncülüğünde düzenlenen bilimsel etkinlikte, spinal kord stimülatörünün (ağrı pili) horizontal teknikle dorsal root ganglion (DRG) bölgesine yerleştirilmesine yönelik canlı vaka uygulaması başarıyla gerç
Bayburt Devlet Hastanesinde düzenli olarak sürdürülen diyabet okulu eğitimlerinde, diyabet hastaları ile yakınlarına hastalık sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin bilgi verildi.Eğitimde, kan şekeri takibi, insülin ve ilaç kullanımı, beslenm
Belçika kullanmadığı savaş uçaklarını Ukrayna'ya bağışlayacak
Avrupa’nın birçok bölgesinde “Süper tropik gece” alarmı
03Muğla'da durdurulan otomobilde 5 kilogram skunk ele geçirildi
04Hakkari’de 2 kilogram skunk ele geçirildi: 4 tutuklama
05Muğla açıklarında 32 düzensiz göçmen kurtarıldı
06Bakan Memişoğlu: 2026'nın sonunda hekim dışı personel alımı planlıyoruz
07Motor arızası nedeniyle sürüklenen teknedeki 3 kişi kurtarıldı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük