Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:15 Savcı Özbek’ten lise öğrencilerine başarı tavsiyeleri08:12 Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “MAHZEN-32” operasyonlarında elebaşılığını...08:10 Yurtlar arası futbol turnuvası Denizli’de başlıyım07:09 Çanakkale Boğazı’nda makine dairesinde yangın çıkan gemi Karanlık Liman’a d...06:34 Trump’a yönelik “sus payı” davasında eski dergi yöneticisi Pecker tanık ola...06:31 Filistin yanlısı protestolar ABD’deki birçok üniversiteye yayıldı06:10 Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek04:10 Fatih’te 4 katlı binada çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi03:32 Bafra’da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı03:26 Havza’da 2 katlı ahşap ev ve depo alevlere teslim oldu02:23 Aksaray’da araç camlarındaki filmler bir bir söküldü01:51 Uyuşturucuyla yakalanan alkollü sürücü polise direndi01:25 Ankara’da 4 milyon TL değerinde sahte gıda ele geçirildi01:20 Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu00:52 Gazeteci Hande Fırat’ın "Devriamber" sergisi Kültür Bakanlığı desteğiyle aç...00:46 Bayburt’ta 4 kişinin yaralandığı trafik kazası güvenlik kamerasına yansıdı00:40 Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor00:30 Rize’de 3 araçlı zincirleme kaza: 1’i ağır 2 yaralı00:24 Ağaçta sıkışan yavru kedi kurtarıldı00:24 Bakan Işıkhan Başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı...
Ekonomi 18 Ocak 2018 - 13:08 Yorum: 0

Uludağ sömestr tatiline hazır

Uludağ sömestr öncesi yerli ve yabancı turist akınına uğradı. Otellerde doluluk oranı yüzde 90'a ulaşırken, tatilciler pistlerde adım atacak yer bırakmadı.

Uludağ sömestr tatiline hazır

Uludağ sömestr öncesi yerli ve yabancı turist akınına uğradı. Otellerde doluluk oranı yüzde 90'a ulaşırken, tatilciler pistlerde adım atacak yer bırakmadı. Jandarma tatilcilerin güvenliği için teyakkuza geçti.

Kış turizminin gözde mekanlarından Uludağ, yarı yıl tatili öncesi yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Otel yetkilileri, doluluk oranlarının şu an yüzde 90 seviyelerinde olduğunu, yarı yıl tatilinde ise yüzde 100'e ulaşacaklarını söyledi.

Kar kalınlığı bir metreye aşarken, zaman zaman görülen yoğun sis kayakçılara zor anlar yaşatıyor. Öte yandan Bursa İl Jandarma Komutanlığı tatilcilerin huzuru için geniş güvenlik tedbirleri alıyor. JAK, asayiş, trafik, narkotik, JÖH ekipleri gün boyu Uludağ'da görev yapıyor.

Uludağ'da otellerin yoğunluğunu değerlendiren Grand Yazıcı Otel Genel Müdürü Abdullah Güneş, "Şu an doluluk oranlarımız çok güzel, bu gün itibariyle sömestr tatili oranları yüzde 95'e ulaştı. Yüzlerimiz gülüyor ve kar yağışı da devam ediyor. Festival doluluk oranı yüzde 100 diyebilirim. Çünkü çok talep edilen bir festival. Her yıl geleneksek olarak yapılıyor. Bir üniversite festivali. Festival 31 Ocak itibariyle başlıyor. Konserlerin hepsi bizim otelimizde yapılıyor. Ünlü sanatçılarımız var. Onlarla birlikte güzel bir festival geçiriyoruz" dedi.

Bof Otel Müdürü Ozan Yuvacı ise, otellerde şu an yarı yıl tatili için yüzde 75 doluluğu yakaladıklarını dile getirdi. Yarı yıl için yüzde 35 Ortadoğu misafirleri yer ayırttığını belirten Yuvacı, "Yüzde 65 Türk misafirimiz var. Şu an otelde kalan müşterimizin yüzde 50'si Arap turistlerdir. Geçen yıla nazaran sezona hızlı girdik. Biraz kar yağışında sıkıntı oldu, ama şu an için doluluk olarak çok iyi gidiyoruz" diye konuştu.

Dört Mevsim Uludağ Çalıştayı'nı da değerlendiren Yuvacı, "Konuşulanlar yürütmeliğe koyulunca Uludağ'ın çehresi değişecektir. Her insanın Uludağ'a gelme ile ilgili planları var. Özellikle kış ayında yoğunluk var, yaz ve bahar aylarında buranın serin, doğal olmasından kaynaklı gelenler var. Yapılan çalışmalar bunları desteklemek için" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar ise kayak yaparak Uludağ'ın keyfini çıkarttı. Havaların biraz sisli gitmesi kayakçıları zorladı.

Uludağ sömestr tatiline hazır

Uludağ sömestr tatiline hazır

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber