Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 11 Aralık 2017 - 16:23 Yorum: 0

Ümraniye’de yaşlılar yalnız değil

Sosyal belediyeciliğin önemli örneklerini hayata geçiren ve Yaşlı Hizmet Birimi ekibini oluşturan Ümraniye Belediyesi, ilçede yaşayan hasta, yaşlı ve...

Ümraniye’de yaşlılar yalnız değil

Sosyal belediyeciliğin önemli örneklerini hayata geçiren ve Yaşlı Hizmet Birimi ekibini oluşturan Ümraniye Belediyesi, ilçede yaşayan hasta, yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşları yalnız bırakmıyor.

Ümraniye Belediyesi, ilçede yaşayan hasta, yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşların daha iyi şartlarda yaşamlarını sürdürmeleri için hizmetlerine aralıksız bir şekilde devam ediyor. Belediyenin en çok memnuniyet kazanan hizmetlerinden biri olan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan Yaşlı Hizmet Birimi; ilçede yaşayan 65 yaş üstü, dezavantajlı, bakıma muhtaç yaşlıların evine hizmet götürüyor. Yaşlıların ev ortamlarında desteklenmeleri ve toplumdan soyutlanmadan yaşamını devam ettirmelerini sağlayan Ümraniye Belediyesi, bunun yanı sıra onların yaşam kalitelerinin yükseltilmesi ile sosyal ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanmasını hedefliyor.

Ev ziyaretleri, ev temizliği, kişisel bakım (banyo, el ayak bakımı, saç bakımı, saç- sakal kesimi), yaşam alanı düzenleme (eşya yardımı, boya-badana, tamir-tadilat, ilaçlama, halı yıkama), hastane iş ve işlemleri için refakat (kurul raporu, yatış- çıkış işlemleri), antiş takibi (şeker, tansiyon), sosyal aktiviteler (geziler, piknikler, sinema, tiyatro, konser) gibi çalışmalarla yaşlıların hem sosyal hayatın içinde olması hem de kendilerini yalnız hissetmemeleri sağlanıyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber